Fericirea nu se găsește în bogății, ci în liniștea sufletească…

Femeie misterioasă se ascunde după un voal

Odată, unul dintre filozofii mei preferați, marele Aristotel, a spus: „Fericirea nu se găsește în bogății, ci în liniștea sufletului…”

Cât adevăr se ascunde în această frază? Un mare adevăr și diferit de celelalte pe care trebuie să ți le spun. Pentru că, fericirea nu are nimic de-a face cu banii, ci cu esența sufletului.

În noi, în adâncul minții și a inimii noastre, în casa noastră, răul este peste tot – în fiecare colț. Dar, binele? Binele se arată doar la un moment dat. Care este binele? Tu ești!

Oricât de ciudat ți s-ar părea, este lângă tine. Tu însuți ești suveran, creator, precum și destinatarul propriilor decizii și dorințe. Deci, în mâinile tale, omule, este fericirea, virtutea morală.

Bogățiile nu declară niciun titlu.

Nu mă îndoiesc că au valoare, dar nu te fac fericit. S-ar putea să ai toate bogățiile din lume, dar să fii sărac în interior. Ce fel de fericire poate fi aceasta? O să-ți spun.

De ce să nu adopți cealaltă fericire?

Da, vorbesc despre fericirea care luminează ochii oamenilor cu adevăr și sinceritate. Care nu se ascunde în spatele cuvintelor și care nu cere nimic în schimb pentru a se dezvălui.

Fericirea care este proiectată prin sclipirea luminii soarelui. Care nu este nici în exces, nici în lipsuri. Este doar la mijloc. În „ar trebui” și în „este”. Așa că, găsește-o în mijlocul firului.

Găsește-o în sentimente și în situații.

Bogățiile nu sunt altceva decât bunuri intruzive de mită și ficțiune. Fericirea constă în eliberarea sufletului tău. În dreptate, caracter și acțiuni. În libertatea alegerilor și deciziilor tale.

În cooperarea iubitoare a spiritului și a corpului tău și nu în întunecarea furiilor necruțătoare și artificiale ale gândurilor și influențelor tale. Fericirea este, deci, legată de completitudine, iubire, bucurie, putere pentru victoria sufletului și nu în necumpătarea minții.

Poți combina această fericire, cea reală, cu culoarea aurie a banilor?

Poți suporta să trăiești într-o utopie sau într-un adevăr în care singura ta platformă este un eu iresponsabil și lipsit de valoare?

Îți place să exiști doar pentru bani?

Nu vei rezista mult. Este singurul lucru sigur. Pentru că vine explozia ta și crede-mă: va fi insuportabil. „Bogățiile nu te fac regele fericirii sufletului ci, dimpotrivă, fericirea sufletului te face regele tuturor bogățiilor”. Niciodată sa nu uiți asta!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook