12 moduri prin care oamenii puternici mental ies în evidență față de restul…

12 moduri prin care oamenii puternici mental ies în evidență față de restul...

Puterea mentală este ceva ce ne-am dori cu toții să avem tot timpul sau cel puțin în momente de nevoie. Dar, sincer, foarte puțini oameni sunt cu adevărat puternici mental.

Deși sună descurajant, cu puțină practică, este ceva ce putem dobândi cu ușurință. Totul are de-a face cu obiceiurile noastre și cu percepția noastră asupra vieții în general. Pentru a vă ajuta, Amy Morin, un expert în acest subiect, ne oferă câteva sfaturi. Unele pot părea ciudate, dar sunt caracteristici ale oamenilor puternici mental.

Ei se confruntă cu dificultăți

În loc să se gândească cum să fugă de probleme, oamenii puternici mental se confruntă cu ele, fără să se gândească să dea înapoi. Sunt curajoși în momente în care majoritatea ar fi renunțat și acest lucru îi diferențiază de restul oamenilor.

Ei nu oferă altora puterea de a-i controla

Nici măcar nu s-ar gândi să dea cuiva puterea de a-i controla. Când ceva nu merge bine, ei nu se iau după cineva pentru a da vina sau pentru a permite oamenilor negativi și toxici să-i influențeze.

Ei înțeleg necesitatea unor limite sănătoase

Oamenii sănătoși și puternici și în special cei care sunt puternici din punct de vedere mental, înțeleg nevoia unor limite sănătoase. Când cineva se află în spațiul tău personal, spune-i că te deranjează. Dacă nu poți face altceva, spune-o.

Ei știu să cântărească argumentele pro și contra și să își asume riscuri numai după ce își cântăresc opțiunile

Riscurile sunt necesare în această viață și cei cu forță mentală știu să calculeze dacă ar trebui să-și asume unul sau nu. Deși riscurile sunt necesare pentru a merge înainte, unele riscuri pur și simplu nu merită!

Ei învață din greșelile lor în loc să le repete

Greșelile sunt normale, toți le facem. Dar diferența este că oamenii puternici mental învață din ele.

Ei își definesc propriul succes

În timp ce majoritatea oamenilor au o imagine specifică a ceea ce înseamnă succesul, cei puternici mental știu ce vor, în loc să urmărească ceea ce alții consideră a fi de succes. Sunt fericiți atât de succesul lor, cât și de succesul celor din jur.

Le place să fie singuri și știu că acest lucru este necesar

Timpul petrecut cu noi înșine, ne construiește puterea mentală și oamenii puternici mental știu asta. Ei petrec timp gândindu-se la lumea din jurul lor. Când sunt singuri, își creează un plan pentru a depăși situațiile cărora ceilalți nu le-ar putea face față.

Chiar dacă călătoria devine dificilă, ei continuă

Desigur, toți avem suișuri și coborâșuri pe parcursul vieții și situațiile pot deveni dificile, dar oamenii puternici mental nu renunță niciodată dacă rezultatul merită!

Sunt realiști – optimiști

Ei se uită la scopul lor, precum și la partea bună a lucrurilor – lucruri pe care majoritatea oamenilor le-ar ignora, pentru că nu au puterea (sau nu cred suficient în ei înșiși) pentru a depăși un obstacol.

Ei nu își uită valorile

Orice li s-ar întâmpla, ei nu își uită niciodată valorile morale. Ei rămân fideli lor înșiși și aceasta este probabil cea mai importantă caracteristică a lor.

Ei știu că uneori viața nu este frumoasă

În loc să se sperie sau să reacționeze toxic, ori să facă ceva care le va ruina viața, ei permit sentimentelor neplăcute să existe în viața lor. Ei înțeleg că, până la urmă, totul va fi bine.

Ei nu dau vina pe alții pentru alegerile lor

Când viața nu decurge așa cum s-au așteptat, ei știu că este din cauza alegerilor lor și nu dau vina pe alții pentru asta. Acest lucru îi ajută să-și recunoască deciziile proaste și le permite să-și schimbe viața în bine.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook