Să nu-ți fie rușine cu trupul tău, ci cu sufletul tău!

📸 Studio Negarin

Oamenii nu s-au născut perfecți, dar cu siguranță se pot îmbunătăți.

Așa că, să nu-ți fie rușine dacă ești femeie și dacă ești mai supraponderală, dacă ai celulită, dacă ai coapsele late, etc.

Să-ți fie rușine doar atunci când sufletul tău este plin de ură și răutate față de oameni. Dacă nu oferi dragoste, nu pentru că nu poți, ci pentru că nu vrei.

Să-ți fie rușine dacă te joci cu sufletele celorlalți și nu ai două vorbe la un loc, când minți cu aceeași naturalețe cu care spui bună dimineața.

Să-ți fie rușine când îi lași pe ceilalți să îți definească viața, direct sau indirect, și te fac să pierzi contactul cu sentimentele tale.

În consecință, dacă ești bărbat, să nu-ți fie rușine dacă ești gras, dacă ai burtă, riduri sau orice altă problemă cu corpul tău.

Să-ți fie rușine dacă te joci cu inimile femeilor.

Dacă le folosești și le arunci fără milă, crud și cinic. Dacă abuzezi de o femeie și îți arăți “bărbăția” în acest fel. Dacă ești șmecher. Atunci da, ar trebui să-ți fie rușine!

Nu cuvintele te fac bărbat, ci faptele.

Ceea ce a spus Charlie Chaplin, este tipic: “Este păcat la câți oameni le este rușine de trupul lor și la cât de puțini le este rușine de mintea lor”.

Amintește-ți că trupul ți-l poți modela și poate deveni aproximativ așa cum îți dorești să fie. Dar sufletul?

Dacă sufletul este deteriorat, este foarte greu de reparat (până la improbabilitate…).

Așadar, încetează să te simți inconfortabil cu corpul tău și privește în tine. Corectează, cât poți de mult, conversațiile proaste și oferă dragoste!

Un suflet frumos valorează de o mie de ori mai mult decât un corp frumos! În suflet se află frumusețea adevărată! Orice altceva, este efemer și „utilizabil”.

Aștept impresiile voastre pe Facebook sau Instagram!

DISTRIBUIE: