Sfatul psihologului: Pentru oricine nu te respectă și nu te prețuiește…

Femeie tristă cu privirea în jos

De cel care nu te respectă și nu te prețuiește, nu-ți pasă!

Mergi în altă parte, privește înainte, ai grijă de tine! Stai departe de ceea ce nu ți se potrivește și de oricine nu te respectă, fie că este vorba despre oameni din jurul tău sau despre evenimente de zi cu zi.

Nu-ți pasă de persoana care nu îți acordă prioritate în viața ei. Ea te are ca pe o a doua sau chiar o a treia opțiune. Ea oferă mai mult timp muncii ei, prietenilor sau altor persoane.

Nu există niciun motiv să-ți pierzi timpul cu cineva care nu-ți aparține cu adevărat.

Într-un astfel de model de “relație” ești, în esență, pe cont propriu. Care este motivul pentru a menține această relație?

Du-te în altă parte. Nu trebuie să fii acolo pentru cei care doresc să te “adapteze” în programul lor. Mergi la cei care doresc cu mare bucurie și dragoste să te vadă și să îți asculte veștile, să îți asculte preocupările, să se bucure de succesul tău.

Nu trebuie să “cerșești” un loc în viața unui prieten, a unei rude sau a unui coleg, atunci când este evident că nu există acel loc pentru tine.

Lasă în urmă tot ceea ce nu te reprezintă. Când începi să te simți presat, să nu te distrezi și să faci compromisuri în evenimente sau cu unii oameni, atunci pleacă. Când începi să ai îndoieli sau să-ți pierzi calmul, atunci este un semn că ceva nu este în regulă.

Unii te pot convinge că ești excesiv (poate pentru că le servește) sau că ceva nu este în regulă cu tine. Dacă se întâmplă asta, pleacă cu capul sus.

Ai grijă de tine atunci când vezi că cineva este incapabil să răspundă la anumite situații și este condus pe căile întunecate ale urii, furiei, negării și, în cele din urmă, a suferinței. Atunci trebuie să-ți acorzi timp să te distanțezi, să te regrupezi și să îți găsești starea de calm pentru a lua atitudine în orice problemă.

Nu uita că prioritatea suntem întotdeauna noi înșine. Este potrivit să avem grijă de noi și să ne iubim. Pentru că, dacă nu ne iubim pe noi înșine, cum ne așteptăm să fim iubiți de alții?

Pe scurt, pleacă cu capul sus când simți că cineva nu te respectă și nu te prețuiește!

Plecarea ta nu trebuie argumentată. Decizia ta calmă de a te îndepărta de ceea ce nu ți se potrivește, este răspunsul tău. Fii sigur(ă), tot ce este mai bun urmează să vină…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook