Strategia feminină paradoxală de a câștiga bărbații…

Strategia feminină paradoxală de a câștiga bărbații...

O femeie poate face multe pentru a câștiga obiectul dorinței ei; de la a face schimbări drastice în aspectul ei, până la a minți despre presupusele interese comune. Totuși, cercetătorii care studiază s3xualitatea umană au descoperit o altă strategie, oarecum paradoxală desigur, pe care o aplică o femeie pentru a câștiga un bărbat.

Acesta, conform studiului relevant publicat în revista Evolutionary Psychological Science, nu este altceva decât… bârfa!

Deși cercetătorii clarifică faptul că femeile și bărbații bârfesc în egală măsură, ei subliniază că „s3xul frumos” o face mai des pentru a scăpa de concurență. Cu alte cuvinte, femeile sunt mai predispuse să vorbească de rău sau să critice o altă femeie care își dorește în mod romantic același bărbat ca ele.

Femeile, au descoperit cercetătorii, au, de asemenea, mai multe șanse să comenteze despre aspectul unei alte femei, în timp ce bărbații se concentrează pe bani, prestigiu sau performanță atletică atunci când bârfesc despre un alt bărbat.

Potrivit liderului studiului, Adam Davis, de la Universitatea Ottawa din Canada, bârfa este o abilitate socială extrem de sofisticată și o tactică comună de competiție între s3xe. Prin urmare, consideră că este necesară în relațiile interumane și nu un defect de caracter.

Oamenii de știință sunt în general de acord că bârfa este o modalitate eficientă de a afla mai multe despre ceilalți oameni, precum și o metodă de a-și explora “oponenții” și de a le pune la îndoială abilitățile sau de a le discredita, mai ales când toate acestea au loc în domeniul extrem de competitiv al relațiilor amoroase.

„Descoperirile studiului demonstrează că, până la urmă, bârfa este strâns legată de căutarea unui partener și nu doar un stereotip reducător al s3xului feminin”, spune Davis.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook