Nu trebuie să reacționezi la tot ceea ce te supără…

Femeie care are supărări

Ai observat că fericirea și satisfacția ta în viață, depind de lucrurile cu care te confrunți?

Gândește-te la zilele în care totul merge bine, până când primești o veste proastă care zdrobește totul.

Este o situație comună, cu toții urcăm pe acest roller coaster care, uneori ne duce incredibil de sus, iar alteori ne lasă în jos. La urma urmei, nu am aprecia niciodată momentele grozave dacă totul ar fi minunat mereu.

Cu toate acestea, trebuie să realizezi că nu ești victima neputincioasă a vieții. Deși nu există nicio modalitate pentru a putea evita complet dificultățile și provocările, îți poți controla însă reacția – și aceasta este cheia pentru a găsi adevărata fericire.

Prea des ne permitem să cădem în capcana încercării de a controla situații sau oameni.

Acesta este un act frustrant de inutilitate. Nimeni nu poate controla totul, putem cel mult să ne controlăm pe noi înșine. Nu poți schimba totul și nici nu le poți dicta altora cum să reacționeze la situațiile vieții.

Deci, de ce îți definești fericirea prin capacitatea ta de a face ceva imposibil? Nu cumva aceasta este definiția pentru a te pregăti pentru eșec?

Data viitoare, când viața îți va pune un obstacol în cale, fă un pas înapoi și examinează situația.

Permite-ți să recunoști multele lucruri frustrante, enervante și dureroase pe care nu le poți controla – diverse situații de viață, viitorul și oamenii pe care i-ai întâlnit. Nu nega durerea și emoțiile negative pe care le simți și nu le ascunde, pentru că ele se vor întoarce să te bântuie.

În schimb, rămâi cu ele, simte-le și experimentează-le. Numai îmbrățișând emoțiile negative, le poți elibera, eliberându-te astfel de toxicitatea lor.

Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Te va elibera de așteptările imposibile care te fac să te agăți de ideea că poți controla totul în jurul tău. Te va elibera de vinovăția pe care o simți, pentru că nu ai putut controla diverse situații din trecut – la urma urmei, trecutul este trecut. Și cel mai important, îți va permite să te concentrezi pe ceea ce poți controla.

Cum alegi să reacționezi la provocările vieții?

Alegi să joci pe victima, făcându-ți mai multe griji că vei fi rănit, decât să faci ceea ce poți pentru a merge într-o direcție pozitivă?

Îți adăpostești furia și resentimentele, îi învinovățești și îți împărtășești durerea cu cei din jur? Sau alegi să găsești lumina, chiar și în cele mai întunecate vremuri?

Nu poți controla dificultățile vieții, dar poți învăța din ele. Aceasta este șansa ta de a deveni mai bun, mai puternic și mai capabil. Poți găsi fericirea chiar și în cele mai întunecate vremuri, trebuie doar să alegi să cauți lumina.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook