Vei pleca cu capul sus, niciodată cu capul plecat…

Sunt momente când spui: “Nu, nu mai pot continua”.

Dar de ce nu mai poți? De ce te uiți mereu la ceea ce îți lipsește și nu la ceea ce ai deja, la ce persoană norocoasă ești că trăiești.

Sunt oameni care lâncezesc în paturile de spital și spun în fiecare zi: “Mulțumesc lui Dumnezeu”, pentru că le-ai permis să mai vadă încă odată lumina zilei.

Iar noi, care avem toate lucrurile bune de la Dumnezeu, ne așezăm și ne întristăm, fiindcă nu ne place desertul. Și cu cât ne întristăm mai mult, cu atât devine un obicei mai mare să spunem că suntem răniți și să ne plângem pentru toate lucrurile fără sens care ni se întâmplă.

Viața are suișuri și coborâșuri.

Vor exista întotdeauna rele în viața noastră de zi cu zi și vom fi mereu stresați de toate aceste lucruri banale și nesemnificative. Ne-am lăsat capul în jos și am fost loviți, și nici măcar nu ridicăm un deget pentru a schimba asta.

Noi înșine ne schimbăm norocul sau destinul. Nu cred că altcineva o face pentru noi. Dacă nu ne place viața noastră, de ce nu încercăm să o schimbăm? Dacă nu ne place omul de lângă noi, de ce îl păstrăm? Dacă nu primim dragoste de la oamenii din jurul nostru, de ce o mai așteptăm?

Dragostea nu crește de la sine.

Așa că trebuie să ne revizuim viața, să o încurajăm, să o îmbrățișăm cu dragoste, cu bucurie, să ne înconjurăm de oameni care pot iubi și care merită să ne fie alături.

Și uite așa, am ajuns la “a merita”. Trebuie să meriți toate onorurile, însă știi când le meriți cu adevărat? Când te trezești în fiecare zi, având în vedere ziua de ieri, și trasând un nou curs. Un drum care te va face să te simți fericit(ă). Un curs de care te vei simți mândru(ă) de tine.

Și știi când te simți mândru(ă)?

Te simți mândru(ă) doar când încerci și nu renunți niciodată. Pentru că, deși ai avut parte de multe înfrângeri, ai avut și victorii – care au venit pentru că nu ai renunțat. Pentru că după fiecare nenorocire de care ai avut parte, au venit și momente de fericire.

Viața îți oferă bucurii, dar și necazuri.

Așa că nu te mai victimiza și ia-ți viața în propriile mâini, asta dacă nu cumva te-ai obișnuit cu tristețea și supărările. Te-ai obișnuit să te trezești în fiecare zi cu tristețe și durere în suflet și îți spui că nu te lupți cu “monstrul”.

Ei bine, viața trebuie prinsă de păr și scuturată, altfel devenim prada ei. Așa că, ridică-te, înviorează-te și spune-ți că o să reușești orice ar fi.

Vei pleca cu capul sus, niciodată cu capul plecat, pentru că meriți tot ce este mai bun. Și pentru că meriți tot ce este mai bun, exact asta vei primi!

Aștept impresiile voastre pe Facebook sau Instagram!

DISTRIBUIE: