Cum suferă din dragoste un bărbat sau varianta masculină a durerii…

Bărbat care suferă din dragoste

Se scriu tot mai multe articole în care se vorbește despre felul în care suferă femeia din dragoste, însă nu se vorbește aproape deloc și despre felul în care suferă un bărbat atunci când relația în care a investit cele mai puternice sentimente a ajuns la final.

Poate că nu vă vine să credeți dar, după o despărțire, bărbații suferă mai mult decât femeile.

Iubirea, atunci când este împărtășită reciproc, poate fi cel mai înălțător și frumos sentiment pe care îl poate trăi cineva. Însă atunci când iubirea vine doar dintr-un sens, ea poate avea efecte devastatoare asupra psihicului celui îndrăgostit, provocând enorm de multă suferință.

Suferința din dragoste se mainifestă diferit la bărbați și femei.

Dacă în urma unei despărțiri, unei femei îi este permis din punct de vedere social să se exteriorizeze, nu același lucru se poate spune și despre bărbați. O femeie poate plânge și își poate elibera emoțiile în fața prietenelor ei, găsind la acestea alinare, înțelegere și suport emoțional.

Faptul că o femeie poate vorbi cu cineva despre suferințele ei, o ajută pe aceasta să își facă ordine în sentimente și să își lărgească perspectiva de a vedea lucrurile. Astfel, o femeie, încetează să se mai simtă singură și poate trece mai ușor peste o despărțire.

Spre deosebire de femeie, bărbatul nu își poate exterioriza emoțiile, acest comportament fiind considerant de societate nedemn pentru un bărbat.

Un bărbat care se vaită și plânge din dragoste, este perceput de ceilalți ca fiind slab emoțional. Astfel, este nevoit să se închidă în el și să caute alte metode care să îl ajute să depășească o despărțire.

Unii bărbați, după o despărțire, își maschează durerea într-un mod distructiv.

Sunt bărbați care cred că își pot suprima suferința, devenind astfel irascibili și chiar agresivi cu cei din jur, nu mai se odihnesc suficient, consumă alcool în exces și își pierd total interesul față de orice – pur și simplu ne le mai pasă de nimeni și nimic.

Pe de altă parte, sunt și bărbați pe care suferința din iubire îi motivează și îi ambiționează.

Un astfel de bărbat se va izola în muncă și va vrea să își construiască o carieră de succes, să își îmbunătățească imaginea fizică făcând mult sport și va încerca să pară cât mai puțin afectat de despărțire.

În acest fel, îi va arăta celei pe care o iubește ce a pierdut, sperând la o posibilă împăcare.

Gradul de recuperare după un eșec în dragoste depinde de mai mulți factori, respectiv: durata relației, așteptările pe care le-a avut de la aceasta și nu în ultimul rând gradul de implicare în respectiva relație.

Din nefericire, odată ce a suferit din dragoste, un bărbat va tinde să analizeze fiecare femeie după greșelile celei care l-a rănit. Deși un bărbat nu se atașează prea ușor de o femeie, atunci când o face, o face în întregime – se dăruiește cu totul, devenind uneori excesiv de gelos și protectiv.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook