5 moduri de a te vindeca de un trecut dureros…

O fată sprijinită de o balustradă

„Dacă schimbi felul în care privești lucrurile, lucrurile la care te uiți se vor schimba.” – Wayne Dyer

Uneori, anumite lucruri nu au sens, pur și simplu rămân așa. Cu toții ne confruntăm sau trăim situații în viață în care ne-am dori ca lucrurile să fie altfel. Dar, uneori, sunt așa cum sunt și singurul lucru pe care îl putem schimba sau controla este percepția noastră despre ele.

Recent, am studiat circumstanțele din viața mea care mă trăgeau într-un tunel întunecat, fără sfârșit, și m-am trezit prins în propria mea rețea de gânduri.

Când mintea este prinsă în astfel de gânduri, singura modalitate de a le aduce înapoi, la suprafață, este să schimbăm felul în care privim lucrurile. În loc să fii scos din propria ta furtună, mergi cu ea, călărește-o și strigă „Am făcut-o!” sau „Pot să fac asta”.

Mintea este complexă.

Îți hrănești gândurile negative și va continua să le consume până când va exploda. Pe de altă parte, dacă o hrănești cu gânduri și intenții pozitive, se gândește la reticența ei de a-și schimba vechile obiceiuri și tipare și astfel absoarbe noile gânduri.

Să rămâi puternic în aceste momente este cheia. Să te recuperezi nu este cel mai ușor lucru!

5 moduri de a te vindeca de un trecut dureros:

1. Acceptă-ți trecutul

„Fericirea poate exista doar în acceptare.” – George Orwell

Cheia, aici, este să accepți orice situație, oricât de dureroasă ar fi. Odată ce o accepți, nu mai ești în negare și nu îți vei mai suprima emoțiile. Îmbrățișează-o, dă-i dragoste și cultivă gânduri care te vor ajuta la creșterea emoțională dintr-un motiv simplu: se întâmplă lucruri rele.

2. Petrece timp singur

„Există momente când cel mai bun loc pentru a fi, este să fii singur”. – Autor Necunoscut

Nu încerca să scapi de tine sau să-ți distragi atenția cu prietenii sau cu alte plăceri estetice. Acestea par să ajute în acest moment, dar nu sunt o soluție permanentă, pentru că pur și simplu doar îți urmărești gândurile sau amâni să faci față provocărilor / situațiilor dificile.

Sunt mulți cărora le este frică să se înfrunte pe ei înșiși. Cum poate să-ți fie frică de propriul tău sine sau de propriile gânduri? Frica este cauza durerii, furiei sau frustrării. Bineînțeles că nu este ușor. Am ajuns să realizez că provocările te fac mai puternic – este un proces care se desfășoară încet și treptat.

Prinde fricile de gât, smucește-le, lovește-le sau fă tot ce este necesar pentru a pune capăt puterii lor asupra ta. Petrecerea timpului de unul singur îți va oferi spațiu pentru a „aborda” situația. Pune-ți mintea în ordine și, așa cum spun mereu, o bună doză de natură face minuni.

3. Ritualuri de autovindecare

„Spațiul tău sacru este locul în care te poți regăsi din nou și din nou”. – Joseph Campbell

Ritualurile nu trebuie să fie de natură religioasă. Este acel timp sacru pe care ți-l dedici doar ție și spațiului tău sacru (dacă vrei să-l numești așa). Arderea ierburilor sacre, meditația tratak (concentrarea pe un obiect mic sau pe flacără de lumânare), viața atentă, meditația, yoga, cântatul, grădinăritul, împământarea și altele asemenea te pot ajuta să vindeci acele emoții reprimate. Te vor menține mai calm și vei avea mai multă claritate mentală în situația actuală.

4. Conversații din inimă

„Cultivăm iubirea atunci când ne arătăm cel mai vulnerabil și cel mai puternic sine și când onorăm legătura spirituală care crește din această ofertă de încredere, respect, bunătate și atenție”. – Brené Brown

A avea o inimă la inimă cu oricine care rezonează la un nivel mai profund, indiferent dacă este o persoană dragă, un prieten sau terapeutul tău, te poate readuce pe drumul cel bun. Problemele apar atunci când nu îți poți exprima liber sentimentele adevărate. Vorbește atât cu inima, cât și cu mintea, cu oamenii cei apropiați sau cu cei cu care te simți confortabil.

Dacă vrei să te aventurezi în plâns, plânsul este, de asemenea, o formă de curățare și îți ameliorează durerea. Ador conversațiile sincere cu oameni cu care mă simt confortabil, ce rost au conversațiile superficiale?

Adevărata esență a comunicării sau a conectării cu alți oameni constă în capacitatea de a-ți deschide, de a-ți descoperi inima și a-ți da seama că nu este un lucru atât de rău. Te poate ajuta să îți schimbi percepția în momentele dificile. Dacă ai putea vorbi despre asta în primul rând.

5. Crede în tine

„A fi tu însuți într-o lume care încearcă în mod constant să facă din tine altceva, este cea mai mare realizare”. – Ralph Waldo Emerson

Toate cele de mai sus nu pot fi folosite dacă nu crezi în tine. Dacă nu aș crede în mine, cum aș putea depăși momentele dificile din viața mea? Aș fi o victimă fără speranță a circumstanțelor mele. Crede că nu este nimic destul de dificil încât să nu îi poți face față! Iubește-te și fii sincer cu sentimentele tale!

„Majoritatea oamenilor nu ascultă cu intenția de a înțelege. Ei ascultă cu intenția de a răspunde”. -Stephen R. Covey.

Nu ar fi lumea un loc mai bun dacă am vorbi cu toții cu intenția de a asculta? Cu toții avem povești de împărtășit, povești care ne-au făcut ceea ce suntem astăzi. Care este a ta?

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook