5 obiceiuri proaste care distrug, încetul cu încetul, orice relație…

Cuplu care se ceartă

Odată ce fluturașii încetează să fluture în stomac, începe o nouă fază în relație, în care amândoi vă simțiți confortabil să fiți voi înșivă. Dezavantajul confortului este că, deseori, ne poate determina să luăm relația noastră de bună.

Și dacă nu îți dai seama devreme că fiecare relație are nevoie de muncă, atunci, mai devreme sau mai târziu, creditele finale vor scădea.

Nu trebuie să fie o explozie uriașă pentru a pune capăt unei relații. De fapt, de cele mai multe ori, sunt niște obiceiuri cotidiene, proaste, pe care le avem cu toții, dar care ne afectează relațiile cu ceilalți înainte ca noi să ne dăm seama.

Iată 5 lucruri pe care le facem cu toții din când în când, dar care distrug, încetul cu încetul, o relație.

1. Îți neglijezi relația

Relațiile sunt legături dinamice care necesită atenție și îngrijire zilnică. Gândește-te la relația ta ca la o grădină: dacă ai grijă de ea doar când îți amintești, grădina ta se va usca foarte repede.

Trebuie să scapi de toate buruienile care s-ar putea aduna în ea, trebuie „udată” și îngrijită în mod regulat, aproape zilnic. Trebuie să muncești pentru a o menține frumoasă și vie. Aceeași grijă ar trebui să o arăți și relației tale.

2. Porți ranchiună

Puterea iertării este importantă, nu doar pentru o relație, ci pentru fiecare domeniu al vieții noastre. Oamenii greșesc. Dacă nu poți merge mai departe, chiar și atunci când cineva își cere scuze sincer, și a trecut mult timp, această relație cu greu va continua.

Și atunci când oferi iertarea, asigură-te că o faci serios. Nu continua să trăiești în trecut și să „scoți ochii”, doar pentru că ți-ar putea servi un avantaj.

3. Trebuie să ai întotdeauna dreptate

Nimeni nu are dreptate 100% din timp. A fi capabil să-ți ceri scuze, înseamnă să poți recunoaște că ai făcut ceva greșit. Dacă nu poți face asta, în esență, declari că ai întotdeauna dreptate și partenerul tău întotdeauna greșește, ceea ce nu se poate întâmpla! Nu este o competiție, așa că a pierde câteva bătălii pe parcurs nu este sfârșitul lumii.

4. Nu petreci timp de calitate în relația ta

Vorbim de calitate, nu de cantitate. Toate orele din lume pe care le-ați putea petrece împreună, sunt mult mai puțin importante decât modul în care ajungi să le folosești.

Relațiile bune necesită muncă. Fie că este vorba de o întâlnire, o simplă plimbare sau o conversație despre cum a decurs ziua ta, investește în timp semnificativ și de calitate în relația cu partenerul tău.

5. Încerci să schimbi relația

Acestea sunt obiceiuri proaste, care nu au absolut niciun sens. Te-ai îndrăgostit de partenerul tău așa cum este el, așa că, de ce să încerci să-l schimbi?

Dacă nu-l poți accepta așa cum este, cu bune și rele, atunci poate că nu ești în relația potrivită. Oamenii se pot schimba uneori, dar trebuie să-și dorească, nu pentru că altcineva le impune.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook