7 moduri de a „câștiga” respectul pe care îl meriți…

7 moduri de a câștiga respectul pe care îl meriți...

„Comportamentul este o alegere. Fericirea este o alegere. Optimismul este o alegere. Bunătatea este o alegere. Dăruirea este o alegere. Respectul este o alegere. Orice alegere ai face, te va afecta. Alege cu înțelepciune.” – Roy T. Bennett

Cu toții înțelegem importanța respectului, dar ce putem face când nu îl primim? Cum îi putem încuraja pe ceilalți să ne acorde respectul pe care îl oferim?

1. Fii confortabil cu confruntarea.

Când cineva te tratează urât, vorbește-i despre asta. Acest lucru este oarecum incomod dar este necesar. Dacă nu spui ceva despre comportamentul lui, sigur că va continua. S-ar putea chiar să devină mai rău.

Explică-i cu calm de ce comportamentul lui a fost rău și cum te-a făcut să te simți. Spune-i politicos, dar ferm, că nu te poate trata în acest fel.

2. Urmărește-ți tonul vocii.

Mulți dintre noi avem un obicei prost de a ridica tonul vocii. Uneori, se pare că declarațiile noastre sau chiar cererile noastre sună ca întrebări. Acest lucru îți scade credibilitatea și îți ia puterea în conversație. Dacă vrei să fii respectat, evită cu orice preț să vorbești așa.

3. Învață să-i lași pe alții nemulțumiți.

Este greu să respecți un cineva care încearcă să-i mulțumească pe toți. O astfel de persoană îi lasă pe ceilalți să o folosească ca preș – nu spune niciodată “nu”. Dacă ești așa, probabil că nu vei primi respect nici de la ceilalți, nici de la tine.

Învață să fii bine atunci când uneori iriți sau enervezi pe cineva prin comportamentul tău. Sprijină-te. Respectă-te și o vor face și alții, chiar dacă nu le place la început.

4. Bazează-te pe valoarea ta.

Învață să-ți recunoști punctele forte și realizările, fără a te lăuda. Acest lucru necesită multă practică, dar este o abilitate foarte puternică. Urmărește lucrurile pe care le-ai făcut bine. Stăpânește-le. Distribuie-le atunci când este necesar.

Spune-i șefului tău despre o vânzare pe care ai făcut-o. Împărtășește victoria ta disciplinară cu profesorul copiilor tăi. Imaginea ta pozitivă de sine va arăta încredere, care impune întotdeauna un anumit nivel de respect.

5. Perfecționează arta contactului vizual.

Ochii noștri sunt primul lucru care trădează o lipsă de încredere în sine. Privirea în jos sau în lateral când cineva vorbește este percepută ca indiferență. Ne face să părem nesiguri pe noi înșine și neinteresați de conversația pe care o purtăm. Învață să menții contactul vizual. Acesta este un mod ușor de a construi respect reciproc.

6. Stai drept.

Ține-ți umerii pe spate. Stai ca și cum ar fi o frânghie peste capul tău care te trage. O postură bună indică încredere și respect de sine. Arată-le altora că nu ești o persoană fără spinare.

7. Cere respect.

Unii oameni nu îți vor arăta respect decât dacă le ceri asta. Confruntă-le comportamentul frontal. Când cineva te întrerupe, spune doar „Scuză-mă. Încă vorbeam”.

Sprijină-ți nevoile. Păstrează-ți vocea calmă și clarifică-ți mesajele. Refuză să dai înapoi. „Respectă-te pe tine și ceilalți te vor respecta”, a spus Confucius.

Apreciază-te și ceilalți îți vor urma exemplul. Practică auto-îngrijirea. Sprijină-ți nevoile, sentimentele și gândurile. Mai presus de toate, amintește-ți că nu ești nici mai mult, nici mai puțin important decât oricine altcineva.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook