Nu îmbătrânești când părul tău devine alb, ci când inima ta devine neagră…

Cuplu oameni în vârstă

Până mai azi credeai că, odată cu timpul, te vei simți bătrân și că anii te vor obosi din ce în ce mai mult. Ai crezut că dacă îți vezi părul alb și pielea umplută de riduri, este un semn clar că ai început să îmbătrânești.

Adevărul este altul.

Nu anii te îmbătrânesc. Anii te fac să te maturizezi. Ceea ce te îmbătrânește, este atunci când încetezi să mai iubești și să te îndrăgostești.

Dragostea este emoția dominantă în principal a adolescenților și tinerilor. Atunci emoția dominantă este iubirea. Este nevoie de îndrăzneală și de mult curaj pentru a putea iubi și pentru a te îndrăgosti.

După o anumită vârstă, rareori sunt oameni care mărturisesc că sunt îndrăgostiți și că simt dragoste unul pentru celălalt. A iubi, înseamnă că ești gata să riști pentru celălalt, că ești gata să-ți sacrifici “eu”-ul pentru “voi”.

Câți sunt dispuși să facă sacrificii pentru celălalt, chiar și după ce au trecut anii?

Vă asigur că foarte puțini. Majoritatea oamenilor cred că, pe cât de mult au putut să se îndrăgostească în viața lor – s-au îndrăgostit și atât cât au putut să iubească – au iubit. Mare greșeală! Tocmai acesta este momentul în care, odată cu mărturisirea lor, acceptă capitularea și faptul că au început să îmbătrânească.

Nu contează câți ani spune CI-ul tău că ai.

Cum poate o bucată de plastic să îți spună dacă ar trebui să te simți tânăr sau bătrân?! Îndrăgostiți-vă și iubiți-vă! Îndrăgostiți-vă și iubiți-vă de fiecare dată ca și când ar fi prima dată. Chiar dacă ești rănit. Chiar dacă nu reușești.

Un adevărat câștigător în dragoste, este cel care nu încetează să încerce.

Așa că, atunci când cartea de identitate îți spune că ai îmbătrânit, tu să te trezești în fiecare zi la fel de tânăr, pentru că vei ști secretul: nu îmbătrânești când părul tău devine alb, ci când inima ta devine neagră.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook