De ce nu putem trece niciodată peste unele foste relații? Cele 5 motive principale…

Femeie care s-a despărțit

Motive de bază care nu vă vor ajuta deloc să treceți peste o despărțire.

Unii oameni ne stigmatizează din motive greșite sau corecte. Poate că am fost despărțiți de ei ani de zile și încă nu i-am scos complet din memorie.

De obicei, despărțirile care ne dor și ne rănesc foarte mult sunt foarte greu de depășit și ne trezim intrând într-un cerc vicios. Acolo unde am avansat în viața noastră, pot exista momente de “întoarcere”. Dar de ce se întâmplă asta și care sunt motivele care nu ne “lasă” să trecem peste o fostă relație?

Despărțirea te-a afectat social.

Dacă cei din jurul tău s-au obișnuit cu tine și cu relația ta, dacă te-ai distrat de minune cu el/ea în ieșirile tale, atunci este foarte probabil să simți o încărcătură emoțională când te vei confrunta din nou cu compania lui/ei de exemplu, sau când te vei găsi în aceleași locuri în care ai fost cu el/ea, dar de data asta vei fi singur(ă) sau în compania altcuiva.

Încearcă să nu lași mediul tău social să te influențeze și să ai mai multă încredere în tine și mai multă determinare.

Nu te eliberezi ușor de ceva.

Totul în viață are nevoie de o decizie – una care este greu de luat pentru tine. Sunt și acele persoane cărora odată ce le place ceva și găsesc ceea ce își doresc, cu greu își pot imagina că mai sunt 8 miliarde de oameni pe lumea asta.

Dacă “închizi” mult pe cineva, iar acel cineva în cele din urmă te părăsește, asigură-te că, în loc să-l cauți în fiecare oră și clipă, te eliberezi de astfel de sentimente și vezi ce îți oferă noua viață.

Ai crezut că relația care s-a încheiat are multe perspective.

Cu siguranță doare foarte mult să te gândești la viitorul tău alături de o persoană pe care o iubești și ea, din diverse motive, nu mai este în viața ta. Poate că ai crezut cu pasiune că ți-ai găsit jumătatea perfectă, sau chiar că ai un viitor cu el/ea și, chiar și după despărțire, rămâi în aceste gânduri.

Data viitoare când te gândești la modul în care lucrurile ar fi putut să meargă diferit, gândește-te din nou la cât de zadarnice sunt acele gânduri.

Relația s-a încheiat din motive neclare.

Când ceva se termină fără o explicație concretă și rămâi cu întrebări și cu „inima frântă”, atunci este firesc ca gândurile tale despre această problemă să te preocupe iar și iar. Și iar… Dar este mai bine să accepți că în viață nu există răspunsuri pentru toate (cel puțin deocamdată).

Ești supra-analitic.

O despărțire care te-a rănit și supra-analiza nu ar trebui să meargă niciodată împreună. Dacă ai tendința să analizezi și să te gândești la toate, este foarte probabil să intri în rutina de a te gândi iar și iar la situație și la ceea ce s-a întâmplat.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook