7 caracteristici ale oamenilor permanent nefericiți…

7 caracteristici ale oamenilor permanent nefericiți...

Dintre miliardele de oameni de pe planeta noastră, unii sunt cu adevărat fericiți. Noi ceilalți oscilăm între fericire și nefericire, în funcție de circumstanțe.

Știu că există anumite trăsături și obiceiuri pe care oamenii nefericiți cronic le adoptă. Cu toții avem zile proaste, chiar și săptămâni când eșuăm în toate domeniile vieții noastre. Diferența dintre o viață fericită și una nefericită constă în cât de des și cât timp stăm în acea stare.

Mai jos menționez cele 7 caracteristici ale oamenilor permanent nefericiți:

1. Crezi că viața este grea.

Oamenii fericiți știu că viața este dificilă, dar depășesc momentele dificile urmărind să învețe din ele și nu luând o atitudine de victimă. Ei își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși atunci când se află într-o situație neplăcută și se concentrează pe felul în care să iasă din ea cât mai curând posibil.

Persistența, nu plânsul, este o caracteristică a oamenilor fericiți. Oamenii nefericiți se văd ca fiind victime ale vieții și sunt blocați într-o atitudine pesimistă în loc să găsească o modalitate de a-și îmbunătăți situația.

2. Crezi că nu poți avea încredere în majoritatea oamenilor.

Discernământul este important, desigur, dar majoritatea oamenilor fericiți au încredere în semenii lor. Ei cred în binele care există în oameni și nu cred că toată lumea vrea doar ca să-i înșele. În general, oamenii fericiți sunt deschiși și prietenoși cu ceilalți, promovează un sentiment de comunitate în jurul lor și sunt cordiali atunci când întâlnesc oameni noi.

Oamenii nefericiți sunt suspicioși față de ceilalți și simt că nu pot avea încredere în cei pe care nu îi cunosc. Din păcate, acest comportament începe încet să blocheze noi cunoștințe și să nu lase nicio șansă de a-și face noi prieteni.

3. Te concentrezi mai degrabă pe ceea ce este greșit în această lume decât pe ceea ce este corect.

Există multe lucruri care sunt greșite în lume, asta este sigur, dar oamenii nefericiți par să ignore ce este bine și, în schimb, se concentrează pe ce este rău. Îi poți observa de la kilometri distanță – ei sunt cei care se plâng și găsesc întotdeauna dezavantajul oricărui lucru pozitiv.

Oamenii fericiți sunt informați despre problemele care afectează întreaga lume, dar sunt interesați să știe ce este corect. Își ții ochii deschiși. Oamenii nefericiți închid de obicei ochii la ceva bun, pentru că se tem că ar putea fi distrași de ceea ce este greșit. Oamenii fericiți știu că lumea noastră are probleme și, de asemenea, văd ce este corect.

4. Te compari cu ceilalți și te simți gelos.

Oamenii nefericiți cred că alții le “fură” norocul. Ei cred că nu există suficientă onestitate în lume și se compară mereu cu ceilalți. Acest lucru duce la gelozie și la sentimente negative.

Oamenii fericiți știu că norocul și circumstanțele sunt doar semne că au potențialul de a se strădui să reușească. Ei cred că au un design unic care nu poate fi copiat sau furat de nimeni altcineva de pe planetă. Ei cred în existența unor posibilități nelimitate și nu cred că norocul unei persoane îi împiedică să își aleagă propriul drum în viață.

5. Încerci să-ți controlezi viața.

Există o diferență între control și efortul de a atinge obiectivele. Oamenii fericiți fac pași în fiecare zi pentru a-și atinge obiectivele dar, în cele din urmă, își dau seama că au foarte puțin control asupra a ceea ce le aduce viața.

Oamenii nefericiți încearcă, de obicei, să dețină controlul complet asupra tuturor și practic se destramă atunci când viața le pune obstacole în planurile lor. Oamenii fericiți sunt la fel de concentrați pe scopul lor, dar au totuși capacitatea de a merge cu fluxul și de a nu se descuraja atunci când apar probleme.

Cheia aici este să rămâi concentrat pe obiectivul tău, fără a te dezamăgi atunci când planurile tale merg prost, pentru că este foarte probabil să se întâmple și asta. Oamenii fericiți merg cu fluxul și acesta este planul lor alternativ.

6. Îți privești viitorul cu îngrijorare și frică.

Oamenii nefericiți își umplu gândurile doar cu ceea ce ar putea merge prost. Oamenii fericiți posedă o doză sănătoasă de “amăgire” și își permit să viseze cu ochii deschiși cum și-ar dori să le fie viața. Dimpotrivă, oamenii care aparțin celeilalte categorii își umplu capul de îngrijorare și frică constantă.

Desigur, oamenii fericiți simt și frică și îngrijorare, dar fac distincție între ceea ce simt și ceea ce experimentează. Cu alte cuvinte, ei încearcă să găsească o soluție pentru ca frica lor să nu prevaleze (operează din nou responsabil). În caz contrar, își atenuează frica.

7. Bârfești și te plângi tot timpul.

Oamenii nefericiți vor să trăiască doar în trecutul lor. Ce s-a întâmplat cu ei și cu greutățile vieții este un subiect preferat de conversație. Când acest subiect este epuizat, vor începe să bârfească despre viețile altora.

Fericiții trăiesc în prezent și visează viitorul. Poți simți aura lor pozitivă în atmosferă. Sunt încântați de tot ceea ce întreprind, sunt recunoscători pentru ceea ce au și visează la posibilitățile pe care le poate oferi viața.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook