Dragoste: Cele 10 adevăruri pe care le uităm…

Un cuplu frumos

Cu toții căutăm iubire, o singură persoană care să ne ofere căldura, siguranța și fericirea după care tânjim atât de mult. Când ne imaginăm relația ideală, avem tendința de a idealiza, nu numai persoana pe care o vom avea în viața noastră, ci și iubirea pe sine.

Dragostea poate exista în viața noastră de zi cu zi împreună cu rutina, problemele și plictiseala. Așa că, nu uita ce este dragostea cu adevărat:

1. Dragostea este o alegere.

Dragostea este diferită de dorință, pasiune și alte sentimente care, de obicei, durează puțin dar sunt foarte intense. Dragostea este o alegere. Am ales să iubim pe cineva, nimeni nu ne-a obligat să simțim iubire.

2. Dragostea nu este pasională.

Dragostea nu este un sentiment excesiv. Nu ne determină să facem lucruri nebunești și nu ne scoate la iveală sinele rău. Dragostea este un sentiment de care ne putem ține, pentru că durează pentru totdeauna.

3. Dragostea necesită timp pentru a se construi.

Dragostea între doi oameni necesită suficient timp, încredere și intimitate pentru a se construi. Se bazează pe timpul petrecut cu cealaltă persoană pentru a o cunoaște, pentru a ne împărtăși interesele și opiniile.

Dragostea apare atunci când o cunoaștem suficient de bine pe cealaltă persoană încât să o respectăm pentru ceea ce este și să o admirăm.

4. Dragostea înseamnă răbdare.

Pentru a iubi trebuie să știm să ne iubim pe noi înșine, să avem răbdare cu sentimentele noastre și cu ceilalți. Nu trebuie să ne așteptăm la o reacție sau o reciprocitate imediată, ci este suficient să lăsăm lucrurile să curgă de la sine.

5. Dragostea necesită muncă.

Este nevoie de efort și de doi oameni care lucrează în fiecare zi pentru relația lor. Așa se face că dragostea devine mai puternică și nu slăbește.

6. Dragostea cere prezența noastră.

Nu putem iubi pe cineva de la „distanță”. Trebuie să facem parte din viața lor, să le ascultăm problemele, să-i ajutăm și să ne oferim sprijinul. Dragostea afirmă prezentul fizic, emoțional, mental și spiritual.

7. Dragostea este bunătate.

Dacă dragostea ta o rănește pe cealaltă persoană, atunci nu este dragoste. Dacă o oprimă, îi creează sentimente sau situații rele, atunci nu este o iubire matură. Dragostea ar trebui să ne facă să ne simțim în siguranță și să creeze o stabilitate în viața noastră.

8. Dragostea nu este egoistă.

Când iubim, încetăm să ne mai pese doar de noi înșine. Devenim un întreg cu cealaltă persoană și funcționăm ca o singură entitate.

9. Dragostea nu este niciodată perfectă.

Dragostea ideală există doar în filme. Dragostea adevărată există împreună cu rutina, problemele și plictiseala. Compromisul este cheia unei relații fericite și iubitoare.

10. Dragostea necesită angajament.

Vor exista întotdeauna tentații, însă atunci când doi oameni se angajează să se iubească, știu cum să facă relația lor să funcționeze.

Dragostea adevărată nu ne lasă să ne întrebăm dacă „există cineva mai bun” pentru noi, ci există doar atunci când am decis să ne împărtășim viața cu o persoană.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook