11 lucruri pe care oamenii extrem de intuitivi le fac diferit…

11 lucruri pe care oamenii extrem de intuitivi le fac diferit...

Chiar dacă nu îți dai seama, toți suntem înzestrați cu intuiție, pe care unii o numesc instinct. Intuiția servește să ne mențină în siguranță și să ne ajute să luăm decizii conștiente bazate pe inima noastră.

Ne informează despre pericolele iminente și ne ghidează prin viață, astfel încât să putem evolua în sinele nostru cel mai înalt. Oamenii cu intuiție înaltă își bazează viața pe asta.

Chiar și Steve Jobs, considerat unul dintre cei mai de succes antreprenori din istorie, a declarat că „intuiția este un lucru foarte puternic, mai puternic decât inteligența, după părerea mea. Intuiția a avut o mare influență asupra muncii mele.”

Cu toții avem această capacitate înnăscută de a lua decizii bazate pe intuiția noastră, dar unii dintre noi au o conexiune mai bună cu această voce interioară decât alții. Dacă ai tendința de a-ți asculta inima atunci când te confrunți cu o decizie dificilă, atunci probabil că vei găsi multe în comun cu cele 11 trăsături enumerate mai jos, ale oamenilor extrem de intuitivi.

1. Își ascultă intuiția.

Persoanele cu intuiție ridicată nu își ignoră instinctele, ci le acordă o atenție deosebită și iau decizii pe baza lor. Așa că, primul lucru care îi separă pe oamenii extrem de intuitivi de ceilalți este faptul că aceștia acceptă să fie ghidați de instinctele lor.

2. Oamenii foarte intuitivi au nevoie să petreacă mult timp singuri.

Potrivit lui Sophy Burnham, autoarea best seller-ului „Arta intuiției”, majoritatea oamenilor intuitivi sunt introvertiți.

Acest lucru are sens, deoarece introvertiții atrag energie din interiorul lor și nu își pot asculta intuiția fără să petreacă ceva timp singuri. Trăim într-o lume zgomotoasă așa că, atât introvertiții, cât și intuitivii își găsesc o cale de ieșire în liniște, îndepărtați de restul.

De asemenea, oamenii foarte intuitivi nu se simt singuri cu ei înșiși. De fapt, așteaptă cu nerăbdare să petreacă ceva timp singuri, gândindu-se, meditând și descoperind mult mai multe despre lumea lor interioară.

3. Le place să fie creativi.

Muzicienii, artiștii, dansatorii, scriitorii și toți creatorii au un lucru în comun: îi permit creativității să-i ghideze prin viață, fără să se întrebe dacă are sau nu sens.

Ceea ce are sens pentru acești oameni creativi, este să-și urmeze pasiunea, pentru că aceasta îi face să se simtă vii și întregi. Exprimarea și descoperirea acestei creativități interioare va permite forței vitale să curgă în interiorul nostru.

4. Oamenii intuitivi sunt mereu “prezenți”.

Oamenii intuitivi au un nivel ridicat de conștientizare de sine, ceea ce înseamnă că au intrat în armonie cu cele mai profunde sentimente de sine. Au reușit acest lucru printr-o practică spirituală pașnică, care le permite să se “deconecteze” de lumea exterioară pentru un timp și să-și concentreze atenția asupra înțelegerii lor.

Oamenii foarte intuitivi tind să aibă mai puțină „ceață a creierului”, deoarece au învățat să fie singuri cu ei înșiși pentru a medita, astfel încât să se simtă confortabil cu ei înșiși. Gândurile nu le întunecă mintea, deoarece au învățat să le controleze.

5. Ei acordă atenție lumii din jurul lor.

Așa cum acordă o atenție deosebită lumii lor interioare, oamenii intuitivi privesc lumea exterioară cu aceiași ochi și inimă deschisă. Se pot conecta mai strâns cu ceilalți, deoarece au învățat cum să se conecteze cu ei înșiși.

6. Oamenii intuitivi sunt mereu în ton cu emoțiile lor.

Asta nu înseamnă că orice durere necesită măsuri drastice, dar intuitivii știu că trebuie să fie atenți la felul în care se simt, pentru a avea grijă de ei înșiși. Așa că, oamenii intuitivi, indiferent cât de repede se mișcă lumea sau cât de încărcată este ziua lor, își găsesc mereu timp să asculte această „îndrumare interioară”.

7. Ei empatizează cu ceilalți.

Oamenii intuitivi au capacitatea de a înțelege ceea ce simt alții și pot oferi sfaturi și îndrumări atunci când este necesar. Oamenii le împărtășesc adesea detalii intime din viața lor, deoarece se simt confortabil în compania lor.

Oamenii intuitivi îi pot citi și pe alții, fără să le vorbească, ceea ce îi ajută să înțeleagă mai bine fiecare persoană.

8. Ei dau importanta viselor lor.

Atât visele, cât și intuiția provin din subconștientul nostru. Când visăm, primim informații din partea subconștientă a creierului nostru. Dacă ești în ton cu visele tale poți primi o mulțime de “sfaturi” despre cum să faci față dificultăților vieții tale de zi cu zi.

9. Ei se pun pe primul loc.

Deși relaționează bine cu ceilalți, oamenii intuitivi fac ca o prioritate să îi poată servi mai bine pe ceilalți. Ei își iau timp liber de la serviciu atunci când au nevoie și își rezervă timp pentru ei în fiecare zi.

Ei cred în munca mai inteligentă, nu mai grea, și le este greu să înțeleagă obsesia societății moderne pentru muncă. Oamenii intuitivi se asigură că au nevoile lor personale satisfăcute înainte de a avea de-a face cu ceva sau cu oricine altcineva.

10. Evită emoțiile negative.

Oamenii intuitivi știu că vocea lor interioară nu poate fi auzită atunci când este blocată de energia negativă. Astfel, oamenii intuitivi se asigură că își echilibrează în mod regulat energiile și eliberează emoții negative, pentru a se conecta pe deplin cu sinele lor superior.

11. Oamenii intuitivi iubesc profund.

Acest gen de oameni nu își rețin emoțiile, le apreciază și le permit să se dezvolte. Oamenii intuitivi sunt complet confortabili cu ei înșiși și nu-și scuză emoțiile umane. Ei trăiesc și îi încurajează pe alții să facă la fel.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook