Când o persoană te dezamăgește, nimic nu va mai fi la fel…

Femeie pe stradă

Viața este țesută mai degrabă din dezamăgiri decât din regrete.

Dezamăgirea nu este altceva decât o așteptare care nu s-a concretizat. Când dezamăgirea ne umple mâinile cu cioburi de oglinzi sparte, cu ore pierdute și cu promisiuni neîmplinite, realizăm că ne-am schimbat și că niciodată nu vom mai fi la fel.

Oamenii care m-au dezamăgit cel mai mult, sunt cei pe care i-am apreciat cel mai mult. Dozele zilnice de dezamăgire, chiar și în cantități infime, au fost doar pentru a mă imuniza.

Desigur, orice despărțire este dureroasă, însă vei realiza că, în viața ta, vei cunoaște o mulțime de oameni care ți-ar putea ușura durerea. Este frumos să poți să-ți poți exprima sentimentele, dar mai ales să ai tăria de a-ți recunoaște tristețea și dezamăgirea.

Dacă îți petreci săptămâni întregi plângându-ți de milă, simțindu-te ca o persoană fără valoare și dacă îți petreci timpul ghemuindu-te într-un colț al camerei părându-ți rău pentru tine în loc să încerci din nou, atunci cum vei realiza vreodată ceva în viață?

Oferă-ți o săptămână pentru a-ți plânge durerea, poate două, sau poate o lună întreagă dacă ești cu adevărat devastată. Dar amintește-ți că, cu cât începi mai devreme să gândești pozitiv, cu atât mai repede vei putea să-ți faci un plan pentru a merge mai departe.

Nu se poate trăi mereu cu neîncredere în tot și în toți.

Ar fi o greșeală gravă, care nu te va face decât să pierzi multe dintre lucrurile frumoase pe care ți le oferă viața. Este drept, după fiecare dezamăgire, apare un nor nou de neîncredere care pare să acopere tot ceea ce ne înconjoară, fie ele persoane sau obiecte.

Este corect să acceptăm dezamăgirea precum un sfârșit, dar nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța unui nou început. Nimic nu doare mai tare, nu otrăvește și nu îmbolnăvește mai mult decât dezamăgirea.

Pentru că dezamăgirea este o durere care vine întotdeauna dintr-o speranță năruită, este o înfrângere care vine întotdeauna dintr-o încredere trădată, adică din răsturnarea cuiva sau a ceva în care credem.

Trăind dezamăgirea, te simți înșelată ca persoană, batjocorită, umilită. Dacă ești singură, ai dreptul la o criză de furie. În acest fel, îți poți elibera furia și te poți simți mult mai bine. Amintește-ți să nu faci acest lucru atunci când sunt alți oameni în jurul tău, că s-ar putea să îi faci să iși dorească să nu mai fie acolo. 🙂

Caută sprijinul unei persoane dragi

Fericiți sunt cei care nu vor avea niciodată vise de realizat, pentru că ei nu vor fi niciodată dezamăgiți. Așa este viața – ceea ce se întâmplă, nu corespunde și nu va corespunde niciodată așteptărilor noastre. Dacă totul ar fi perfect, m-aș aștepta cu siguranță la o dezamăgire. Ferice de cel care nu așteaptă nimic, pentru că el nu va fi niciodată dezamăgit.

Dezamăgirea este o stare de spirit care apare după ce îți realizezi că o anumită persoană nu era ceea ce credeai tu că este. Dezamăgirea poate fi oriunde – în dragoste, în prietenie, dezamăgirea copiilor, dezamăgirea de la locul de muncă.

Este adevărat că, într-un moment plin de durere, nimeni nu vrea să glumească. Cu toate acestea, când vine vorba de a face față dezamăgirii, nu există arme mai bune decât optimismul și simțul umorului.

Este perfect firesc să te simți incredibil de supărată și rănită; important este să recunoști durerea de la început.

Nu trebuie să-ți fie rușine să plângi. Nu există nicio studiu care să demonstreze că prea multe lacrimi te vor răni. În cadrul unui cuplu, este normal să se stabilească obiceiuri în viața de zi cu zi.

A fi împreună cu cineva, înseamnă și a accepta să faci compromisuri cu partenerul tău și, poate, ar trebui să mai și renunți la câte ceva  în favoarea celeilalte persoane.

„Fluturii din stomac” pot crea un fel de „dependență” față de cineva care nu ne completează cu adevărat. Este normal să fii dezamăgită după ce ai petrecut o perioadă semnificativă de timp cu o persoană care, până cu o zi înainte, se considera cealaltă jumătate a ta. 

Vei realiza că, de fapt, în viața ta ai multe relații frumoase și mulți oameni te susțin și îți sunt alături – aceasta este partea importantă a confruntării cu dezamăgirea.

Nu poți continua să gândești că lumea este complet nedreaptă și că ceea ce ți s-a întâmplat este complet oribil. Poate că a fost, dar s-a întâmplat și nu mai poți face nimic ca să „nu se întâmple”. S-a întâmplat în trecut, însă acesta este prezentul tău.

Fă mișcare! Indiferent ce sport ai alege, vei vedea efectele benefice asupra stării tale de spirit și, de asemenea, asupra siluetei tale.

Pentru a trece mai ușor peste o dezamăgire, nu este nimic greșit în a accepta sprijinul cuiva. Cu toții avem prieteni buni, familie și oameni care au încredere în noi și care merită afecțiunea și dragostea noastră. Nimeni nu spune că depășirea unei dezamăgiri este simplă sau ușoară, pentru că nu este.

Până la urmă, vei avea în continuare șansa ta să fii demnă și mândră. Dacă cineva ți-a făcut rău, nu îi lăsa satisfacția să te vadă plângând.

Oricare ar fi hobby-urile tale, acesta este momentul potrivit pentru a te bucura de ele. Mai devreme sau mai târziu, vei cunoaște și dezamăgirea – dar nu pentru că acea persoană nu mai este cea potrivită, ci pentru că s-a deschis calea către iubirea matură.

Activitatea fizică este un aliat excelent pentru a lupta împotriva unei dezamăgiri în dragoste. Practicarea sportului crește endorfinele și eliberează adrenalină în organism.

Viața este luptă și suferință, dezamăgire, iubire și sacrificiu, apus de soare și furtuni negre.

Nu da vina pe oamenii care te dezamăgesc, învinuiește-te pe tine însăți pentru că ai avut prea multe așteptări de la ei. Trebuie să ai grijă, să nu te mai grăbești să îți formezi o părere foarte bună despre oamenii noi cunoscuți; altfel, în majoritatea cazurilor, vei fi dezamăgită. Nu poate exista o dezamăgire profundă decât acolo unde a existat o iubire profundă.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook