Caută frumusețea în caracterul omului, nu în felul cum arată…

Femeie cu ochii verzi

Este un lucru grozav să fii iubit pentru ceea ce ești cu adevărat și nu pentru ceea ce pari a fi. Este plăcut să fii recunoscut pentru calitatea caracterului tău și pentru liniile fine care te definesc.

Este mare lucru ca cineva să pătrundă în apele sufletului tău și să te aprecieze pentru povestea pe care ai scris-o în inima ta.

În general, este frumos când cineva te respectă pentru ceea ce ai înăuntru, să treacă dincolo de suprafețele tale, căutând adevăratele comori pe care le ascunzi.

Nu spun că nu este bun și aspectul exterior sau stilul pe care îl proiectează cineva, dar ce valoare poate avea o persoană atunci când este măsurată doar după imaginea pe care o afișează?

Ce valoare poate avea cineva căruia nu îi poți citi adevărurile și opiniile pe care le ascunde?

Cum îi poți încredința încrederea ta unei persoane dacă nu poți discerne cine este ea ca persoană, pentru a-ți putea forma o imagine globală despre ea, mulțumindu-te doar de ceea ce vrea să îți arate?

De multe ori, oamenii, pentru a nu-și dezvălui slăbiciunile, preferă să se ascundă în spatele unor măști. Preferă să se prefacă a fi altceva decât ceea ce sunt cu adevărat.

Frica de respingere îi duce în acest punct și, pentru a nu-i pierde pe cei din jur, încearcă pe cât posibil să nu se deschidă.

Așa că, aceștia se concentrează mai mult pe aspectul lor exterior, pe autoproiecția lor, care este totuși liberă de ceea ce nu vor să arate și să dezvăluie. Și toate acestea, doar pentru a fi plăcuți și acceptați de ceilalți.

Ei proiectează personalități și personaje pe care, dacă le cercetezi mai adânc, vei vedea că nu există și că sunt pur și simplu invenții ale minții și ale imaginației lor.

Cu toții ascundem în sufletele noastre o poveste unică, o poveste care poate suna frumos pentru unii. Cu toții avem ceva diferit, ceva ce nimeni altcineva nu are, și asta ne face speciali și unici. Acestea sunt elementele care ar trebui să ne caracterizeze.

De aceea, ar trebui să le arătăm celorlalți cine suntem cu adevărat.

Nu trebuie să ne ascundem în spatele unei măști, pentru că adevărul ne va găsi în cele din urmă. Trebuie să ne iubim pe noi înșine și să nu ne fie rușine de ceea ce suntem.

Nu există standarde de comparație între oameni și, cu cât înțelegem mai devreme acest lucru, cu atât mai repede vom aprecia cine suntem.

Cu toții ne-am comparat cu persoane pe care le cunoaștem.

Cu toții ne-am cântărit propriile situații față de ceilalți și le-am comparat. Totuși, pe parcurs, cu siguranță, am ajuns cu toții la inutilitatea tuturor acestor comparații.

Am realizat că nu suntem ca ei, că nu avem același curs și aceleași standarde în viața noastră, pentru a ne putea compara.

Și toate acestea, de ce? Pentru că fiecare persoană are propriul său caracter, care determină cum va fi viața ei. Caracterul este ceea ce definește o persoană, deoarece este adevărata reflectare a sufletului ei.

Astfel, relațiile umane necesită caracter, necesită suflet și toate adevărurile care sunt gravate pe el. Nimeni nu vrea doar fețe și zâmbete false. Nimeni nu vrea mări de suprafață, pentru că dacă va cădea în ele, se va îneca din minciuni și ipocrizie.

Relațiile umane au nevoie de fețe clare și strălucitoare.

Au nevoie de onestitate care să strălucească. Relațiile umane au nevoie de respect și apreciere în caracterul celuilalt. Au nevoie să fii tu însuți și doar asta să reprezinți, fără deghizări.

Au nevoie să poată citi povestea ta și să te evalueze pe baza ei, să-ți iubească goliciunea și să alunge norii care te acoperă. Deci, într-o lume a măștilor, caracterul contează. Caută frumusețe acolo.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook