Abia atunci vei avea dreptul să spui că te-ai schimbat…

Femeie care se privește în oglindă

În fiecare moment al vieții tale, au existat evenimente, persoane sau condiții care te-au modelat. Tot ceea ce ai trăit până acum, a contribuit la crearea persoanei care ești în acest moment.

Unele persoane au contribuit mai puțin, altele mai mult. Uneori te-au făcut să te simți slab, alteori te-au făcut să te simțit complet, temporar sau definitiv. Da, temporar, și nu te întreba de ce. Doar privește înapoi și vei înțelege de ce ai fost temporar.

Slujitorii timpului și noi toți, facem parte din grupa de momente care se desfășoară în fața ochilor noștri, pe parcursul trecerii noastre. Sunt momente care crezi că te-au modelat, dar nu ai avea curajul să depui un jurământ în acest sens.

De multe ori, iluzia schimbării, predomină în noi după un eveniment sau o situație care se întâmplă sau pe care o provocăm în viața noastră.

De fiecare dată îți promiți ca data viitoare când experimentezi o situație similară, să nu cazi în aceeași greșeală. Apoi, realizezi că exact asta ai făcut, că ai greșit fix în același loc. Și iar ești dezamăgit de presupusa ta regresie în sentimente sau în comportament.

Greșit, nu este regresie. După cum îți vei da seama, totul a fost dintr-un simplu motiv: nu te-ai schimbat. Doar ai crezut că te-ai schimbat. Dar știi ceva? Acesta nu este neapărat un lucru rău. La fel de probabil este să fie constructiv pentru tine.

Este un bun prilej de a încerca să te observi, de a te analiza din nou, pentru ca data viitoare să vezi rezultate diferite.

Pentru cei mai mulți dintre noi, de cele mai multe ori, așa se întâmplă. Este nevoie de multă voință pentru a ne schimba și, mai ales, pentru a înțelege ce este necesar să schimbăm la noi.

Până atunci, să revenim la lupă, lupă și iar lupă, să ne auto-analizăm până când obținem schimbarea. Îți vei da seama că te-ai schimbat, doar atunci când nu va mai fi posibil să-ți amintești starea anterioară. Abia atunci vei avea dreptul să spui că te-ai schimbat.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook