Caracteristicile persoanelor foarte sensibile…

Caracteristicile persoanelor foarte sensibile...

S-ar putea să observat aceste caracteristici în noi înșine sau la cei din jurul nostru, dar nu am înțeles exact ce înseamnă. Acum, un expert ne dă răspunsul.

Psihologul Ellen Aron, studiind în detaliu modul în care funcționează creierul oamenilor extrem de sensibili, a descoperit că sunetele, emoțiile și chiar prezența celorlalți, sunt percepute de aceștia într-o măsură mult mai mare în comparație cu restul oamenilor.

Oamenii hipersensibili, după cum explică Aron, experimentează fiecare eveniment într-un mod mult mai intens. Emoțiile lor sunt mărite mai ușor și, de obicei, cei cu această calitate comunică cu ceilalți mai eficient, deoarece nu numai că ascultă ceea ce li se spune, ci și captează chiar și cele mai mici gesturi sau tonul vocii.

Deci, care sunt caracteristicile acestor oameni? Expertul menționează 9 dintre ele:

1. Gândesc mult.

Când li se întâmplă ceva rău, ei se retrag pentru a analiza fiecare aspect al situației înainte de a reacționa. Totuși, chiar și cele mai mici lucruri (în propria lor viață sau chiar la cei din jurul lor) pot avea un impact mare asupra lor.

2. Se concentrează pe detalii.

Ei observă micile detalii care le provoacă durere celorlalți și nu sunt mulțumiți decât dacă fiecare dintre ei este perfect. Acesta este un avantaj deosebit de important, mai ales în domeniul profesional.

3. Au nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie.

Având în vedere tendința lor de a săpa mai adânc și de a nu rămâne la suprafața fiecărei situații, ei tind să amâne luarea deciziilor. Și aceasta se întâmplă pentru că ei examinează în detaliu fiecare rezultat posibil, dar întârzie destul de mult.

4. Deciziile greșite îi afectează foarte mult.

Când ajung în sfârșit la o decizie, dar care nu se dovedește a fi deosebit de reușită, o iau foarte în serios în comparație cu restul oamenilor. Și acest lucru poate crea un cerc vicios, care întârzie procesul de luare a oricărei alte decizii, deoarece acum teama de a face o alegere greșită îi reține de la început.

5. Au reacții emoționale intense.

De obicei, acţionează conduşi de felul în care se simt. Au reacții puternice, chiar și la situațiile trăite de alții. Pe scurt, emoțiile le influențează foarte ușor comportamentul. Și cel mai greu lucru este să le gestioneze, astfel încât să nu afecteze atitudinea pe care doresc să o ia.

6. Ei par să nu accepte criticile.

Emoțiile intense pe care le experimentează îi pot face deosebit de sensibili la critici. Dar, deși tind să reacționeze exagerat la început, ulterior se gândesc mai mult la situație și o analizează în profunzime. Și acest lucru îi poate ajuta pe termen lung, atâta timp cât adoptă în cele din urmă schimbările de care au nevoie.

7. Ei lucrează bine în cadrul unei echipe.

Abilitatea lor unică de a percepe sentimentele celorlalți, de a cântări diferitele aspecte ale fiecărei decizii și de a acorda atenție celui mai mic detaliu, îi face valoroși într-o echipă. Totuși, totul se poate întoarce împotriva lor atunci când sunt rugați să facă alegerea finală cu privire la strategia de urmat. Cu alte cuvinte, ei sunt mai buni la culegerea datelor și la analizarea acestora, mai degrabă decât la luarea deciziilor finale.

8. Au o educație foarte bună.

Perceperea sentimentelor celorlalți îi face foarte meticuloși și atenți. Și astfel, ei acordă atenție efectelor comportamentului lor asupra mediului lor social și operează de obicei într-o manieră extrem de civilizată.

9. Locurile de muncă supraaglomerate nu îi ajută să performeze.

Sensibilitatea lor la reacțiile celorlalți, zgomotele puternice și alți stimuli externi, fac imposibil ca acești oameni să lucreze eficient la locurile de muncă mari. În schimb, dau tot ceea ce au mai bun atunci când lucrează mai izolat sau de acasă.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook