Când nu-ți cunoști valoarea, faci întotdeauna alegeri proaste…

Când nu-ți cunoști valoarea, faci întotdeauna alegeri proaste...

De prea mult timp, ți-a fost frică de ceea ce trebuie să spui, de felul în care te comporți și de cine ești. Undeva, de-a lungul călătoriei tale, ți-ai format părerea că nu contează toate acestea și că ești o “pacoste”. Ți s-a întâmplat ceva care te-a făcut să crezi că nu ești demn(ă).

Poate s-a datorat unui abuz sau a unei insulte. Poate a fost rușinea și vinovăția. Oricare ar fi cauzat această credință, ea este gravată atât de adânc în tine încât ai devenit disperat(ă). Îți dorești cu disperare să păstrezi liniștea, să fii plăcut(ă) de ceilalți și să-i faci pe toți ceilalți să fie mai buni. Toți ceilalți, în afară de tine.

Când nu-ți cunoști valoarea, faci alegeri proaste.

Dezvolți relații cu oameni care nu au cu adevărat loc în viața ta. Oameni care îți vor lua și puțina iubire de sine care ți-a mai rămas. Ai nevoie de cineva care te face să te simți special(ă) și care contează pentru tine!

Astfel, înainte să-ți dai seama, te trezești că mergi din nou pe picioare. Nu dramatiza situatiile. Nu supăra pe nimeni sau te vor părăsi. Calci pe sticlă spartă în timp ce te rogi să nu te tai prea mult.

Meriți pe cineva care să-ți dea înapoi. Meriți să fii confortabil(ă) să fii tu însuți, fără scuze. Dacă ceva te deranjează, meriți să vorbești. Spune ceea ce crezi! Meriți să fii auzit(ă). Meriți să respiri din nou.

Într-o zi, când îți dai seama de valoarea ta și nu-i mai lași pe alții să-ți controleze pacea, vei observa că umerii tăi nu mai sunt lăsați. Vei observa că corpul tău nu este tensionat și că nu ai tahicardie.

Spatele tău nu va mai fi încordat sau prins. Vei sta noaptea acasă și vei zâmbi, pentru că totul este bine pe lume și nu este nimeni acolo care să te judece, să te condamne sau să te doboare. Te vei simți în siguranță în spațiul tău.

Ai libertatea de a fi exact cine ești.

Regăsește-te și fii tu însuți. Viața este prea scurtă pentru a fi stresat(ă), anxios(ă) și nervos(ă) în fiecare zi. Meriți să fii mulțumit(ă) și fericit(ă).

Fii o lumină strălucitoare în întuneric, astfel încât oamenii de care îți pasă să fie, de asemenea, inspirați să-și găsească cel mai bun sine. Nu mai accepta să rămâi în urmă. Pentru că, indiferent dacă îți dai seama sau nu, rămânând în urmă te minți pe tine însuți.

Decide că nimeni nu te va mai controla în niciun fel. Nu vei continua să te îneci. Nu îți vei mai alege cel mai bun comportament al tău față de toată lumea. Fă-ți propriile alegeri acum și nu te opri. Vei face lucruri care te fac fericit(ă). Vei observa efectul acesta asupra modului în care oamenii apropiați vor deveni și mai fericiți.

Oprește nebunia.

Oprește cercul vicios de a mulțumi pe toată lumea. Cei care doar au luat de la tine, vor continua să ia. Dar viața este despre a da și a primi. Este o cale cu două sensuri. Pentru a primi înapoi, trebuie să mai ai ceva de dat.

Nu te lăsa să sângerezi. Mergi în direcția curajului, a credinței, a compromisului, a iubirii și a fericirii. Gata cu rănile. Folosește ceea ce te împiedică ca mijloc de a merge mai departe. S-ar putea să existe întotdeauna o cicatrice, dar acea cicatrice este un memento pentru a nu mai merge niciodată acolo.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook