Nu trebuie să demonstrezi nimic nimănui!

Fată cu dantelă

Pentru că, pur și simplu, ești ceea ce ești și nu te vei schimba pentru nimeni.

Cel mai frecvent tip de nefericire pleacă de la gândul despre ce ar putea crede ceilalți despre tine și cum ar trebui să arăți, să nu fie doar suficient, ci să fie perfect în ochii lor. Totuși, cu cât încerci să demonstrezi ce persoană bună ești, cu atât te vei simți mai nesigură.

Este timpul să scapi de poverile inutile.

Procesul de a exorciza comentariile negative ale altora despre tine, nu este o chestiune simplă. Știi când începe să pară ușor? Când începi să-ți bazezi viața pe ceea ce este important pentru tine.

Știi ce este important? Să ai în jurul tău oameni cărora le pasă cu adevărat de tine și pe care nu ai nevoie să-i convingi de nimic. Pentru că, pur și simplu, ei te cunosc și te acceptă așa cum ești!

Nu trebuie să zâmbești când nu te simți bine.

Nu trebuie să joci rolul de persoană fericită tot timpul. Pentru că, pur și simplu, asta este viața! Nu te mai dezamăgi și nu mai încearcă să arăți tuturor că te distrezi grozav și că ai o viață grozavă.

De fapt, este ca și cum ai țipa la ei despre cât de nefericită ești. Și acest lucru poate să nu fie evident la prima vedere, dar un ochi experimentat te va descoperi foarte ușor și rapid. Și, crede-mă, că se va înstrăina repede de tine.

Vezi opusul.

Cât de mult te va respecta cineva dacă știe că nu ești o persoană prefăcută? O va face, pentru că ești autentică, deci nu ai nesiguranțe!

A încerca, în mod constant, să le demonstrezi celorlalți că ești o persoană bună, sau mai bună decât ei la ceva, este un semn clar de nesiguranță. Deși nimeni nu trebuie să demonstreze nimic nimănui sau să ceară acceptare și lingușire, sunt mulți oameni care au nevoie să fie plăcuți sau să se simtă mai buni decât ceilalți.

Nu trebuie să demonstrezi că ai talent în vreun domeniu.

Nici măcar nu trebuie să demonstrezi că ești o persoană bună. Știi de ce? Pentru că celor mai mulți oameni, nu le pasă. Indiferent de ceea ce faci, până la urmă, se vor găsi unii să te judece în funcție de propriile experiențe, propriile filtre și propriile lor prejudecăți.

Întotdeauna își vor face propriile presupuneri despre tine, despre caracterul tău, abilitățile și intențiile tale. Nu vei putea întotdeauna să ști sau să controlezi concluziile la care vor ajunge. Dar, la urma urmei, nu ar trebui să te preocupe asta!

Cheia unei vieți frumoase, cu momente de fericire, constă în stima de sine și iubirea de sine.

Mulți cred că, stima de sine, este împletită cu narcisismul sau aroganța. Ei bine, am o veste rea pentru ei! Este fix opusul. Cu cât avem mai multă stimă de sine, cu atât mai puțin ne vom lăuda că suntem cei mai buni și nu îi vom privi cu dispreț pe ceilalți.

Pe scurt; cu cât te iubești mai mult, cu atât îți pasă mai puțin de ceea ce cred ceilalți despre tine. Cu cât îți pasă mai puțin despre ce spun ceilalți despre tine, cu atât vei fi mai fericit.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook