9 lucruri pe care le fac oamenii nesiguri și își distrug propriile vieți!

Femeie cu o floare în mână

Nesiguranța este cel mai stupid sentiment pe care îl putem avea. Fiecare persoană din lume se simte nesigură în legătură cu ceva, chiar dacă mai puțin.

Dar există și oameni care se simt nesiguri în legătură cu tot, drept urmare, își distrug viața. Și există, într-adevăr, o singură modalitate prin care ei se eliberează: să iasă în lume și să-și trăiască fiecare frică.

Nesiguranța nu are loc în viața oricui. Tot ceea ce face, este să ne conducă la dezamăgire și pesimism, atunci când rezultatele pe care le obținem nu sunt cele pe care le așteptam.

Oamenii care trăiesc în nesiguranță, nu au o viață fericită și, mai devreme sau mai târziu, sunt duși la depresie. Vă prezint 9 lucruri care confirmă acest lucru:

1. Le lipsește încrederea în ei înșiși și în abilitățile lor de a încerca suficiente lucruri.

Acesta este unul dintre motivele pentru care au probleme în ceea ce vor cu adevărat să facă cu viața lor. Singura modalitate de a înțelege ce este mai bine pentru tine și de a înțelege ce vrei să faci în viața ta, este să încerci lucruri și situații noi.

Doar așa vei afla ce îți place și ce nu, ce ți se potrivește și ce nu mai suporți să faci încă o zi, ținând mereu cont că, prin toate aceste încercări, vei câștiga experiențe importante pentru viață, indiferent dacă sunt pozitive sau negative.

Încerci, înveți, tragi concluzii și încerci din nou. Acesta este un stil de viață sănătos. Cu cât ești mai nesigur, cu atât îți va fi mai greu să descoperi viața ideală pentru tine.

2. Se tem de judecata altora.

O persoană nesigură, se gândește mai mult la ceea ce vor spune ceilalți, decât la modul în care va reuși să evite acele comentarii. Trăiește cu frică, sperând că nimeni nu-i va observa defectele. Oamenii judecă. Aceasta este natura lor.

Și întrebarea este: de ce contează atât de mult pentru tine ceea ce spun ceilalți? Cineva va găsi întotdeauna ceva negativ de comentat. Nu vei muri din asta. De asemenea, toți oamenii au defecte. Nu vor fi atât de supărați, pe cât crezi, când vor afla și despre defectele tale.

3. De obicei, evită să cunoască oameni noi.

Oamenii sunt o parte importantă a vieții noastre, deoarece interacțiunea pe care o avem cu ei, ne modelează sau ne influențează viața, uneori în bine și alteori în rău. Din păcate, aceasta din urmă, nu poate fi evitată.

Totuși, asta nu înseamnă că ar trebui să încetăm să ne facem noi cunoștințe noi, pentru că am fost cândva trădați și răniți.

Oamenii nesiguri au prieteni dar, adesea, nu sunt cei mai buni. Nesiguranța duce, de obicei, la compromis, iar oamenii nesiguri fac compromisuri chiar și cu oamenii.

Chiar dacă nu se potrivesc cu oamenii cu care se întâlnesc, tot vor sta cu ei, pentru că le este frică să cunoască oameni noi. Adevărul este că sună rău de tot acest lucru.

4. Nu încearcă niciodată să facă ceva nou – deși o pot face, pentru că ei cred că nu sunt suficient de buni.

Ei lasă totul așa cum este, pentru că sunt convinși că nu vor reuși să schimbe ceva. Este mai bine să simtă că nu sunt suficient de buni, decât să se dezamăgească pe ei înșiși sau să îi dezamăgească pe ceilalți, în caz că eșuează.

Desigur, nimeni nu știe dacă s-ar termina cu un succes sau cu un eșec, din moment ce au renunțat când lucrurile au devenit grele.

Fiecare efort pe care îl faci – merită, când tu însuți hotărăști că merită. Valoarea fiecărui lucru depinde de importanța și sensul pe care i-l acorzi. Și așa este și cu viața. Cu cât te străduiești mai mult, cu atât dai mai mult sens vieții tale.

Dar când renunți la orice efort și eviți să-ți asumi responsabilitatea, stai degeaba privind timpul cum trece, neștiind cum să-l gestionezi pentru a-ți face viața să merite.

5. Nesiguranța îi împiedică să fie ei înșiși.

A fi nesigur, nu te scutește de faptul că trebuie să fii un membru activ al societății. Din acest motiv, mulți oameni nesiguri adoptă orice propune societatea, fără a filtra, crezând că astfel sunt acceptați.

Astfel, ei pretind în mod constant că sunt ceva ce nu sunt, ascunzându-și imperfecțiunile și, prin urmare, ascunzându-se de ei înșiși.

Dacă ești nesigur în legătură cu ceva, încearcă să-l schimbi sau să-l alungi din gândurile tale. Și dacă nu poți schimba acest lucru, atunci nu merită să te superi. Atâta timp cât reușești să te accepți și să nu-ți trăiești viața într-o “bulă”. Toată distracția începe atunci când ieși din respectiva „bulă”.

6. Nesiguranța lor îi împiedică să învețe lucruri despre ei înșiși (ca urmare a punctului 5).

Majoritatea oamenilor, nu se cunosc pe ei înșiși, pentru că nu petrec timp analizându-se. Singura modalitate de a dobândi conștiința de sine, este să trăiești fiecare moment și să observi ceea ce se întâmplă cu tine, să îți observi reacțiile la diverse situații, să observi ce îți place să faci și ce nu.

Explorează lumea și găsește-ți locul în ea. Când nu ești sincer cu lumea despre cine ești, atunci îți va fi greu să-ți găsești locul undeva.

7. Ei trăiesc într-o lume plină de negare.

Cu siguranță, nu ești perfect. Nimeni nu este. Dar trebuie să accepți faptul că ești o persoană minunată. Cu toții putem fi oameni minunați când vrem să fim.

A fi nesigur, este ca și cum ai arăta că nu ești bun doar așa cum ești. Și asta este o minciună. Tu percepi o minciună ca adevăr. Și de aici vine toată această dispoziție negativă pe care o ai despre ceea ce se întâmplă.

8. Ei ratează ceea ce le oferă viața.

Nesiguranța îi face pe oameni să trăiască și să se bucure mai puțin. Ei fac lucruri mărunte și se supără mult.

Iar pentru ceea ce au făcut, și pentru ce nu au făcut, păstrează doar gândurile negative și le reaprind în minte. În urma acestor gânduri, ei nu primesc experiențe noi, amintiri și momente de neuitat.

Viața are atât de multe de oferit, dacă ieși din confortul personal și primești ceea ce meriți. Oportunitățile de a explora lumea și de a crește ca persoană, îți sunt oferite în fiecare zi.

Alegerea de a nu profita de aceste oportunități, este cumva distructivă. Viața este destul de grea, prin urmare, trebuie să accepți ceea ce îți oferă. Viața este un drum fără întoarcere.

9. Relațiile lor nu funcționează.

În orice relație, sunt necesari doi oameni care să fie sinceri unul cu celălalt. Pentru a realiza acest lucru, trebuie mai întâi să fii sincer cu tine însuți. Insecuritățile ies la suprafață în timpul unei relații și creează tensiuni și lupte, care se acumulează până când relația se încheie.

Desigur, relațiile, pot face mult bine unei persoane nesigure, deoarece partenerul este capabil să-l facă să lucreze la nesiguranțe și să scape de ele.

Cu toate acestea, de multe ori, relațiile oamenilor nesiguri eșuează, pentru că nu se străduiesc suficient pentru a renunța la nesiguranțe și, astfel, partenerul lor obosește în timp și își pierde interesul.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook