Dacă nu ești o prioritate de la început, nu vei fi niciodată…

Bărbat care sărută pe obraz o femeie

Prioritate. Deschid dicționarul și împărtășesc imediat definiția.

Prioritatea despre care vorbim este aceea care precede pe cineva sau ceva față de ceilalți, în timp sau în ordine, pentru a fi îndreptățit să fie adresat sau servit mai întâi. Este, de asemenea, să evaluezi pe cineva sau ceva ca fiind mai urgent sau mai important decât alții.

Limitele sunt vizibile și îți poți da seama cu ușurință ce poziție ocupi în clasament. Gândește-te doar la persoana care găsește întotdeauna timp să-l împartă cu tine. Persoana pe care nu va trebui să o aștepți pentru a-ți oferi un răspuns, cea care rezolvă orice are de făcut pentru a fi cu tine.

În cuvinte simple, ești o prioritate pentru persoana care nu pune pe nimeni și nimic deasupra ta.

Mai întâi tu și apoi haos.

Dimpotrivă, informațiile sunt din nou ușor de înțeles. Când întârzie întotdeauna să îți răspundă la apeluri sau la mesaje, când se cufundă în muncă și nu îți poate scrie un mesaj cu „bună dimineața”, deoarece se știe că scrierea unui mesaj necesită un studiu meticulos și este un proces care consumă timp.

Când are mereu ceva de făcut, când preferă să întâlnească pe altcineva și când își amintește de tine ca ultimă soluție când nu poate face altceva, mai ales acesta din urmă.

Este adesea prezentat ca „azi vreau neapărat să te văd”, în timp ce adevărul era ceva de genul „azi nu am găsit nimic mai bun de făcut și mi-am amintit de tine”. Și deseori anulezi oamenii care te-au făcut prioritatea lor pentru a-i întâlni pe cei care te aleg la întâmplare dintre posibilele lor opțiuni.

Prioritățile se urmăresc una pe cealaltă și alergăm în direcția greșită.

Prioritățile ar trebui, prin lege, să fie strict reciproce. Nu acordați prioritate cuiva care vă tratează ca pe un număr aleatoriu pe lista lor de opțiuni. Dar până nu se va întâmpla asta, ar fi bine să le interzicem noi înșine.

Sunt multe momente când credem și sperăm la o schimbare. Vrem să ne gândim că, cu timpul sau cu o strategie, vom reuși să câștigăm locul care ne aparține. Este un gând frumos atâta timp cât se limitează la afaceri. Adevărul este că prioritățile nu se redistribuie și relațiile nu își schimbă identitatea.

Acolo unde oamenii sunt încăpățânați și perseverenți, poziția pe care ți-o vor acorda din prima clipă, rareori sau niciodată nu sunt dispuși să renunțe la ea. La urma urmei, nimic nu este ales întâmplător. Și dacă ai intrat serios în viața lor, este bine, dacă nu, este doar o chestiune de timp până se încheie jocul.

Dacă nu primești de la început locul pe care vrei să-l ocupi în viața cuiva, dacă nu detronează prioritățile și nu te încununează ca numărul unu, vei petrece o viață târându-te și încercând în zadar să înaintezi.

Dacă nu te consideră o prioritate de la început, nu vei fi niciodată!

Pentru că oamenii iau o poziție în viața celorlalți încă de la primele priviri și oricât de mult s-ar schimba totul în jurul lor, aceasta rămâne constantă.

Dacă ai intrat în viața cuiva ca ceva liber și curgător, vei rătăci mereu astfel, chiar dacă primești pe ici pe colo mici cantități de „interes” și rezerve uriașe de scuze pentru a-ți îndulci puțin gustul.

„Nu vreau o relație acum” este întotdeauna „Nu vreau o relație cu tine”, dur, dar adevărat. Relaxat va rămâne relaxat, indiferent cât ai aștepta.

Dacă de la început a ales altceva, între tine și prieteni sau muncă, nu aștepta orbește ca ierarhia să se schimbe. Nu cere prioritate, nu are sens așa. Merită doar atunci când este oferită spontan și la extrem.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook