Care sunt efectele pe termen lung ale gripei asupra sănătății…

Femeie răcită AI

O serie de persoane care sunt spitalizate cu gripă pot avea probleme de sănătate pe termen lung.

Conform publicației OnMed, Cercetări recente de la Washington University School of Medicine și St. Louis Veterans Health System, au arătat că persoanele spitalizate cu gripă pot suferi efecte negative și pe termen lung asupra sănătății, în special în plămâni și căile respiratorii, deoarece gripa poate provoca probleme cardiorespiratorii și “lasă” unii pacienți cu dificultăți cronice de respirație sau tuse.

Studiul a inclus 10.985 de pacienți care s-au îmbolnăvit de gripă severă, precum și 81.280 de pacienți care au fost internați în spitale după complicații cauzate de Covid-19.

Cercetătorii au concluzionat că, la 18 luni de la infectare, pacienții internați cu gripă se confruntau și cu un risc crescut de readmisie în spital, probleme de sănătate și chiar deces – deși, într-un ritm mai mic decât cei internați pentru Covid.

Medicii au folosit termenul de „gripă lungă”, ca și în cazurile lungi de Covid, cu cel mai mare risc apărând în lunile următoare infecției, mai degrabă decât în ​​primele 30 de zile.

În calitate de cercetător supervizor Dr. Ziyad Al-Aly, profesor asistent de epidemiologie clinică la Universitatea din Washington notează: „aceste diferențe ne arată că gripa este într-adevăr o infecție respiratorie, așa cum știm de 100 de ani. Covid, pe de altă parte, este o boală mai agresivă și mai generalizată.”

El a clarificat, însă, că gripa provoacă și multe decese, ceea ce implică faptul că pacienții, și în special cei care aparțin grupurilor vulnerabile, nu ar trebui să fie mulțumiți.

Și continuă: „Mulți cred că odată ce cineva este externat din spital, a scăpat de gripă sau de Covid. Acest lucru este valabil pentru majoritatea cazurilor, însă nu pentru toți pacienții.

A trata cele două boli ca fiind acute, înseamnă că ne uităm cu adevărat doar la vârful aisbergului. Și asta pentru că unii pacienți ajung să aibă probleme pe termen lung. Trebuie să acceptăm această realitate și să nu mai subestimam infecțiile virale. Ele pot fi cauza unor boli grave, cronice.”

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook