Ce crede cineva despre tine în primele secunde de când te-a cunoscut…

Prima întâlnire

Din păcate sau din fericire, cu toții judecăm o carte după coperta ei. Și având în vedere această imagine, decidem în sfârșit dacă o cumpărăm. Așa funcționează relațiile umane, deoarece atunci când întâlnești pe cineva, acesta își formează o părere despre tine în doar câteva secunde, fără ca tu să-i fi dat vreo informație.

Durează exact 3 secunde pentru ca cineva să decidă dacă te place, dacă te angajează sau dacă are o pasiune romantică pentru tine. Toate gândurile pe care le are cineva într-o perioadă atât de scurtă din momentul în care te vede, au legătură cu aspectul tău, ținuta ta și trăsăturile feței tale.

1. Supremație (pentru bărbați)

Potrivit unui sondaj, bărbații cu capul ras prevalează în cele din urmă asupra celor cu păr.

2. Agresivitatea

Un experiment canadian efectuat cu ajutorul unor studente, a descoperit că femeile au putut să judece cu exactitate cât de agresivi au fost 37 de bărbați diferiți, după ce s-au uitat la o fotografie a feței lor timp de 39 de milisecunde.

Cercetătorii au măsurat agresivitatea punând bărbații din imagine să joace un joc pe computer în care aveau opțiunea de a fura puncte de la un alt jucător.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, o legătură între bărbații cu un raport lățime-înălțime facială mai mare (indiferent de expresia feței lor) și niveluri de agresivitate. Ei au sugerat că expresiile furioase implică coborârea sprâncenei și ridicarea buzei superioare.

3. Încredere

Cercetătorii de la Princeton au descoperit că trăsături precum competența, farmecul, atractivitatea și agresivitatea, variau în funcție de cât timp s-a uitat subiectul la obiect. Dar problema fiabilității este clarificată foarte devreme. Adică, într-o zecime de secundă, cineva a decis deja dacă poate avea încredere în tine – și cu greu se mai răzgândește.

4. Inteligența

Un studiu a arătat o legătură puternică între contactul vizual bun și percepția cuiva a inteligenței ridicate. Să privești persoana în ochi în timp ce îi vorbești, este un element comportamental de bază. Se corelează semnificativ cu IQ-ul și contribuie la a fi perceput ca fiind mai inteligent.

5. Statutul social

Un studiu olandez a concluzionat că cei care poartă haine de la mărci celebre sau de la case de modă, au fost tratați ca având un statut social mai înalt. Elementul de a putea consuma bunuri de lux a facilitat interacțiunile sociale.

6. Succes

Un alt studiu, din Marea Britanie și Turcia, a constatat că bărbații care poartă costume bine croite, sunt considerați a fi mult mai de succes decât cei care poartă orice găsesc. De asemenea, sunt văzuți ca cei care câștigă cei mai mulți bani, au mai multă încredere în sine și sunt mai de încredere.

7. Încrederea

Un studiu din 2008, al profesiei, a concluzionat că oamenii au șanse mai mari să obțină un loc de muncă dacă impresionează pe cineva cu o strângere de mână – pentru că acest gest arată mai multă încredere.

De asemenea, tonul vocii tale poate spune dacă crezi sau nu că ești suficient de competent. Cercetările sugerează că o voce mai joasă, dar mai dinamică în gamă, vă ajută să păreți mai încrezător în sine. Postura corpului și contactul vizual contribuie, de asemenea, la crearea impresiei de încredere.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook