De ce îți vezi fostul iubit în somn?

O fată care doarme

Într-o lume ideală, ora de culcare ar fi un moment de pace și relaxare. Dar în viața reală, lucrurile nu sunt niciodată simple. Chiar dacă ești unu dintre acele persoane care au somnul „în buzunar”, visele deschid ușa către o altă lume. Cea din capul tău.

Uneori, ne putem controla visele la rece (vise lucide). Cu toate acestea, visele se pot transforma cu ușurință într-o sursă de stres. Mai ales dacă fostul tău iubit continuă să apară în visele tale.

De ce îți vezi fostul iubit în somn?

Fie că relația s-a încheiat pe cale amiabilă, fie că te chinui să treci peste despărțire, fie că ai trecut mai departe, fostul tău iubit s-a întors. Cel puțin în somn. Deci, ce înseamnă această invazie pentru viața ta reală?

În mod surprinzător, experții spun că nu este neapărat un semn că există probleme nerezolvate și/sau că doriți să vă împăcați. Să visezi un fost iubit – chiar și unul pe care nu l-ai mai văzut de ani de zile – este normal.

Fostul tău iubit este doar un simbol

Oamenii au încercat să-și înțeleagă de secole visele. Potrivit psihologilor, cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când încerci să interpretezi un vis, este să crezi că este vorba despre persoana la care tocmai ai visat. Visele sunt simbolice.

În schimb, ar trebui să te concentrezi asupra conținutului ascuns al visului tău. Subconștientul tău alege cea mai bună reprezentare posibilă pentru a încerca să simbolizeze ceva. Deci, dacă visul este despre un fost iubit al tău, trebuie să vezi ce ar putea simboliza pentru tine.

Visul este despre tine

Gândește-te la vise ca la filme, și la toți protagoniștii din ele ca la „cutii” pentru emoțiile tale. Nu uita că tu, și numai tu, ești scenaristul și regizorul visurilor tale. Visele ne ajută să procesăm emoțiile prin codificarea și construirea amintirilor din ele.

Ceea ce vedem și experimentăm în visele noastre, poate să nu fie întotdeauna real. Dar emoțiile asociate cu aceste experiențe sunt. Cercetările conexe de la Universitatea din Berkeley au descoperit elemente care leagă emoțiile și visele. Studiul a arătat faptul că o reducere a somnului, a dus la o capacitate redusă de a înțelege emoțiile complexe din viața de zi cu zi.

Ceea ce vedem și trăim în visele noastre, poate să nu fie întotdeauna real, dar sentimentele asociate cu aceste experiențe sunt. Chiar dacă sunt sentimente negative, ele sunt adesea calități care simbolizează lucruri despre tine.

Te-ai certat cu actualul partener de cuplu și apoi l-ai visat pe fostul iubit

Furia sau frustrarea pe care o poți simți până în momentul în care adormi, îți pătrund în subconștient. Este posibil ca fostul tău iubit să fi fost o persoană furioasă, totuși, îl poți visa pozitiv și intim. În acest caz, fostul iubit reprezintă, probabil, partea ta furioasă.

Visele sunt despre lucruri care te preocupă în viața ta de zi cu zi. Toate experiențele zilei sunt filtrate în minte, iar visele sunt reacția ei până când adormi.

Vise sexuale recurente despre fostul tău iubit

Nu intra în panică, dar aceste vise pot indica un gol în viața ta emoțională. Dar nu neapărat în viața ta amoroasă. Este posibil să aveți nevoie doar de relații mai strânse cu familia sau prietenii.

Natura repetitivă a visului, este psihicul tău care încearcă să-ți dea mesaje la un alt nivel. Subconștientul tău te îndeamnă în esență să privești situația și să acționezi în viața ta conștientă. Așa că încearcă să analizezi simbolurile pe care le vezi în visele tale.

Dorință vs realitate

Acum să spunem că fostul tău iubit te-a înșelat. Totuși, te trezești în zori pentru că l-ai văzut în somn – că mergeați ținându-vă de mână pe o plajă însorită. În realitate, ceea ce poți vedea într-un vis nu este niciodată unidimensional. Trebuie să lucrezi cu visul pentru a descoperi diferite „straturi”.

De exemplu, unde este locația în vis, care este sentimentul și cum te-ai simțit când te-ai trezit. Dacă nu locuiești lângă o plajă și ai sentimente negative despre fostul tău, acest vis special poate indica faptul că o perioadă de transformare din viața ta este pe cale să înceapă. Ar putea însemna că ești pregătită pentru o schimbare: un nou loc de muncă sau o nouă relație.

Visul poate nici măcar să nu fie despre trădarea pe care o asociezi cu fostul tău, ci mai degrabă despre capacitatea de a merge mai departe, lăsând trecutul în urmă.

De ce îți vezi fostul iubit în somn? – Visăm ceea ce ne preocupă cel mai mult

Rezumând toate cele de mai sus, experții concluzionează că este mai probabil să visezi la un fost iubit decât la partenerul tău actual. Motivul: o persoană din capitolele anterioare ale vieții tale, va reprezenta întotdeauna ceva pentru tine într-un mod în care partenerul tău actual nu poate.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook