Acesta este modul prin care oamenii îți absorb Energia…

Femeie depresivă

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a preveni ca aceste tipuri de oameni să-ți afecteze sănătatea mintală, este să stai departe de ei.

Vampirii emoționali

Ei sunt acolo, prefăcându-se ca oameni normali, până când nevoile lor interioare îi fac prădători. Ei nu caută sânge, ci energia voastră emoțională.

Au puterea, nu doar să te înfurie, ci să te hipnotizeze cu promisiuni false, până când vei cădea sub vraja lor. Acești vampiri emoționali te atrag și apoi te epuizează.

Vampirii emoționali pot fi acei vecini calzi și prietenoși atunci când sunt în fața ta, dar răspândesc zvonuri negative în spatele tău. La început, par mai buni decât oamenii obișnuiți.

Sunt luminoși, fermecători. Îți plac, ai încredere în ei, aștepți de la ei mai mult decât de la alți oameni.

Te aștepți la mai mult dar primești mai puțin și, în final, ești capturat.

Îi inviți în viața ta și ei îți cunosc fiecare problemă, până când dispar, lăsându-te gol, cu portofelul gol sau poate chiar cu inima frântă. Chiar și atunci te întrebi; Au fost ei sau eu? Erau ei. Acești vampiri emoționali.

Extras din cartea „Vampiri emoționali” de Albert Bernstein.

La fel ca și alte relații pe care le dezvoltăm de-a lungul vieții noastre, legăturile emoționale cresc într-un fel sau altul, în funcție de modul în care sunt hrănite. Desigur, dacă le umplem de tristețe, invidie, plângeri sau furie constantă, ceea ce vom crea sunt legături nesănătoase.

Este cunoscut de toată lumea că există relații care ne pot fi extrem de dăunătoare, creând o dramă de proporții enorme, tulburându-ne echilibrul emoțional.

Adevărul este că, fără strategii eficiente de autoapărare care să-i țină la distanță, devenim un fel de hrană gustoasă pentru manipulatorii emoționali.

„Există oameni care, intenționat sau nu, ne pot face să ne simțim frustrați, fără succes, supărați sau chiar ne pot distruge emoțional.”

Au fost numiți cu diverse denumiri: oameni toxici, vampiri emoționali sau prădători, paraziți. Ei se numesc așa și, deși această clasificare nu are o bază științifică, există oameni care ne fac să cădem într-o stare de colaps emoțional, care este greu de tratat.

„Nu sunt în mod inerent răi, dar imaturitatea lor îi face să acționeze fără să se gândească dacă acțiunile lor sunt bune sau rele.” Albert Bernstein

Mai jos vom interpreta 5 tipuri de oameni care sunt toxici pentru sănătatea noastră emoțională, absorbindu-ne energia ca niște vampiri și urmărindu-ne ca niște prădători.

1. Persoanele pasiv-agresivă

Sunt experți în acoperirea și înfrumusețarea ostilității. Ei își exprimă furia cu un zâmbet pe buze sau cu o îngrijorare excesivă, dar întotdeauna sunt reținuți, ceea ce devine iritant.

Cei mai mulți dintre noi au folosit această tehnică măcar o dată în viață, dar acești oameni exagerează, făcându-ne să ne pierdem calmul în fața lor.

Cea mai bună strategie de autoapărare este să le controlăm comportamentul în timp ce ne menținem pe deplin convingerile prin crearea de limite și ținându-ne de ele.

Merităm să fim tratați cu dragoste și onestitate și nu trebuie să-i lăsăm să ne vorbească „de parcă ne-ar face o favoare”.

2. Narcisiștii

Ei cred că sunt centrul universului. Sunt egocentri, zadarnici și tânjesc la admirație și atenție. Ei se pot prezenta ca oameni inteligenți și iubitori, până când își vor vedea statutul de guru sau abilitățile spirituale amenințate.

Ei pot lucra ca oameni entuziaști și creativi, atâta timp cât obiectivele lor sunt aceleași cu ale tale. Cu toate acestea, atunci când nevoile tale nu sunt aproape, ei își arată dinții.

Deoarece motivația lor este „eu” primul, a ne supăra pe ei sau a ne exprima propriile nevoi nu va avea niciun efect asupra lor deoarece, de obicei, nu au empatie sau au ascuns-o bine. Pot avea dificultăți în a înțelege iubirea altruistă dincolo de ei înșiși. Sunt primii iar atunci când nu sunt, creează controverse.

Deci, cea mai bună autoapărare este să te bucuri de calitățile lor bune, dar să fii realist cu așteptările tale când vine vorba de ele. Între timp, fără a te lăsa în conflict sau inferior, trebuie să realizezi că narcisismul lor este nevoia lor.

Puteți avea oricând cooperarea lor ori de câte ori le captați interesul și le arătați cum le va fi de folos căutarea dvs.

3. Oamenii furioși

Acești „vampiri” se ocupă cu blamarea, atacarea, umilirea, criticarea și crearea tensiunii. Sunt oameni dependenți de furie, nu se rețin și pedepsesc oamenii des. Ei te pot rupe în o mie de bucăți cu furia lor.

Cea mai bună strategie de autoapărare este să vă protejați încrederea, astfel încât furia lor să nu vă facă să vă pierdeți cumpătul. Fă-ți timp, ia o pauză și respiră adânc. Încearcă să-ți păstrezi echilibrul împotriva atacurilor lor și nu răspunde până nu te calmezi.

În acest fel, s-ar putea să poți dezarma această persoană subliniindu-i importanța de a te recunoaște și de a se gândi la punctul tău de vedere în această problemă.

„Acești oameni suferă foarte mult din cauza atacurilor lor. Gestionarea cererilor lor într-o manieră calmă ne va ajuta să empatizăm cu ele.”

4. Martorii

Martorii sunt regii și reginele dramei. Poate fi oriunde. Ei știu cum să te facă să te simți prost pentru ceva. Îți împing constant butoanele de nesiguranță și îți freacă sare pe răni.

Cea mai bună autoapărare este să renunțăm la ideea că trebuie să fim perfecți și responsabili tot timpul. Toata lumea face greșeli. Cu toate acestea, atunci când te simți vinovat pentru ceva, este mai bine să mergi în alt loc, să te gândești la ceea ce te doare și să plângi dacă este necesar.

De asemenea, puteți răspunde la atacurile lor cu o declarație pozitivă ca aceasta: „Îți văd respect punctul de vedere, dar când spui… mă doare. Aș aprecia dacă ai înceta să spui asta.”

5. Oamenii geloși și bârfitori

Aceștia sunt indiscreții, cei cărora le place să îi vorbească despre alții pe la spatele lor, degradându-le reputația, răspândind zvonuri răutăcioase. Când fac asta, ceilalți din jurul lor se simt umiliți și subevaluați.

Cea mai bună autoapărare este să nu-ți faci griji pentru ceea ce spune persoana respectivă și să nu iei bârfa personal. Atitudinea corectă este să mergi înainte și să ignori.

Pe de altă parte, dacă suntem într-un grup și încep să vorbească despre cineva, cel mai bine este să schimbăm subiectul și să nu ne alăturăm niciodată bârfei.

Cu toate acestea, este bine să spuneți clar că știți ce fac ei și că nu vă place. Ne putem întoarce la ei și le putem spune ceva de genul: „Comentariile tale sunt dureroase. Cum te-ai simți dacă aș spune astfel de lucruri despre tine? Te rog nu mai vorbi despre mine.”

Recunoaște-i pe oamenii care provoacă durere emoțională și pune-ți mecanismele de autoapărare în funcțiune, astfel încât bunăstarea ta psihologică să nu scadă.

„Păstrarea unei anumite distanțe față de oamenii complicați îți va îmbunătăți sănătatea.”

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook