Semnele de neclintit că relația voastră va dura…

Cuplu care fac baie împreună

Fie că suntem la începutul unei relații, fie că se desfășoară de câțiva ani, vom căuta mereu să găsim acele elemente care să pună alături de ceea ce trăim, eticheta distinctivă care spune „pentru totdeauna”.

1. Siguranța

Pentru unii, acesta este principalul element al unei relații: teama de a nu ne trezi dimineața și cealaltă jumătate a noastră să fi plecat după “țigări”, fără intenția de a se mai întoarce vreodată.

Paradoxul; Deși nesiguranța pe care ne-o creează acest sentiment este uriașă, majoritatea oamenilor îl consideră un semn bun pentru potențialul de dezvoltare al unei relații și reprezintă dovadă că dragostea lor nu a căzut în “groapa” obișnuinței.

Cu toate acestea, o relație nu poate fi bazată pe teama de pierdere. E prea puțin. Frica de a pierde cealaltă persoană, care nu trebuie confundată cu dorința de a avea acea persoană în viața noastră, poate aduce dependență, ceea ce duce la rândul său la încurcături, jocuri de putere, capcane ale unuia față de celălalt, subestimare.

Frica de a-l pierde pe celălalt face ca o persoană să facă concesii pentru a-l avea. Dorința celuilalt înseamnă luptă, dezvoltare continuă și libertate de alegere și angajament.

2. Comunicarea

Este foarte obișnuit când cineva se referă la criteriile unei relații să folosească expresii de genul „există atracție cerebrală”, „avem chimie”, „este cealaltă jumătate a mea”, “ne înțelegem din priviri”.

Dar chiar dacă toate acestea par să ajute o relație, de fapt, este împotriva ei, pentru că de obicei în spatele lor se ascund credințe care limitează foarte mult, atât persoana însuși, cât și relația: o pun într-un nor magic, unde totul este gata și auto- evident și noi nu trebuie să facem nimic.

Dar una dintre cele mai de bază componente ale unei relații, este comunicarea din cuplu. Este foarte important din punct de vedere al valorilor să vorbim „aceeași limbă” ca partenerul nostru și să avem o comunicare care să ne permită să-l ascultăm pe celălalt și nu doar să fim auziți. O comunicare care să aducă cealaltă persoană lângă noi și nu în fața noastră.

3. Respectul

De obicei spunem că respectul se câștigă. Dar, în realitate, respectul este ceva care vine de la noi înșine. Indiferent dacă cineva merită sau nu, în fața noastră avem o persoană, nu doar un comportament care poate fi caracterizat într-un anumit fel.

Așa că, atunci când cineva se respectă pe sine, va respecta și persoana din fața lui, indiferent de ce s-ar putea întâmpla, fără ca asta să excludă desigur certurile, furia, luptele.

Opusul: respect persoana, dar am dreptul de a fi supărat pe comportamentul ei și de a revendica lucruri pentru mine, ascultând cealaltă persoană. Acest lucru este esențial, deoarece acesta este singurul mod în care îmi pot negocia atât limitele, cât și spațiul.

4. Erotismul

Este unul dintre principalii combustibili ai relației, atât la început, cât și de-a lungul anilor. Și cuvântul erotism poate fi identificat în mintea noastră cu s3X, dar este mult mai mult decât atât: este tot ceea ce poate inspira, reînnoi și menține în viață. Este partea de dragoste din relație care diferențiază relația de partener de toate celelalte.

Cu toate acestea, pentru ca o relație să se dezvolte și să fie menținută în viață, fiecare dintre parteneri trebuie să se dezvolte și la nivel personal. Prin acest proces se câștigă unul pe celălalt, se împărtășesc și merg înainte împreună și în paralel, astfel relația se reînnoiește constant. De aceea, erotismul nu începe și nu se termină cu actul iubirii.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook