Semne că nu mai există respect în relația ta!

Femeie tânără stă pe iarbă

Respectul în relație, este o condiție necesară pentru ca aceasta să funcționeze dar și pentru ca ambii parteneri să se simtă bine împreună.

Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca respectul să se piardă, ceea ce face ca relația să înceapă să se clatine. Poți observa dacă în relația ta începe să dispară respectul, urmărind următoarele semne.

Nu este negociabil.

Respectul este o condiție esențială pentru orice relație. Cu toții merităm să fim tratați corect. Așa că, vezi 5 semne că nu mai există respect în relația ta:

1. Nu există spațiu și timp personal

Dacă simți că partenerul tău nu te lasă deloc singură, fie din gelozie, fie pur și simplu din atașament, atunci asta înseamnă că nu respectă nevoia ta de a avea timp pentru tine.

Indiferent cât de serioasă este relația, toți avem nevoie să petrecem ceva timp singuri sau fără partenerul nostru. Dacă simți că propria ta libertate nu este respectată, atunci acesta este un indiciu că respectul se pierde.

2. Iubitul tău te critică

Dacă iubitul tău, în mod constant, este gata să te critice sau să-ți minimalizeze fiecare realizare, asta indică faptul că nu te mai respectă și nu te mai admiră.

Dacă tot ceea ce faci, de la felul în care vorbești până la hainele pe care le porți, pare să îl deranjeze și găsește el ceva în neregulă, atunci poate că trebuie să te gândești dacă ai o relație sănătoasă.

3. Nu există încredere

Încrederea este piatra de temelie a oricărei relații sănătoase și respectuoase. În cazul în care vezi că partenerul tău nu are încredere în tine sau dacă tu nu ai încredere în el, atunci ceva probabil s-a întâmplat, posibil din cauza unor evenimente trecute.

Dar pentru că încrederea și respectul merg, de obicei, mână în mână, cea mai profundă problemă a ta rămâne lipsa respectului.

4. Comunicarea are probleme

Când respectul se pierde, comunicarea în cuplu începe să aibă probleme. Așa că, dacă partenerul tău nu mai pare să asculte cu atenție sau dacă, pur și simplu, nu îi vorbești așa cum obișnuiai, atunci ai un alt semn de lipsă de respect.

5. Terții sunt implicați

Poate ultimul și cel mai serios semn că relația nu se mai bazează pe respect, este implicarea altor persoane. Dacă partenerul tău sau tu ai lăsat loc pentru ca terțe persoane să intervină între voi, atunci asta arată clar că nu vă mai respectați unul pe celălalt.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook