Cele 9 caracteristici ale unui soț rău…

Bărbat gelos

Nimeni nu merită un partener rău. Însă, nu de puține ori, o relație care începe în condițiile cele mai favorabile, poate ajunge să devină un chin insuportabil din care cu greu te mai desprinzi.

Faptul că o femeie ajunge să recunoască că soțul ei îi provoacă suferință, este un pas important, atât pentru ea, cât și pentru copiii ei. Și, chiar dacă sunt greu de recunoscut la început, cele mai comune caracteristici ale unui soț rău, sunt următoarele:

Este critic.

Un soț rău, este acela care va alege întotdeauna să vadă doar aspectele negative ale partenerei sale și să o critice constant pentru ele. El va comenta despre înfățișarea ei, despre faptul că mâncarea nu este ceea ce își dorește, că ea nu educă corect copiii, etc. El nu îi va face niciodată un compliment.

Îi controlează fiecare mișcare.

El crede că are întotdeauna dreptate, în toate privințele, și nu crede că soția lui este capabilă să ia singură deciziile corecte, chiar dacă ea a dovedit în repetate rânduri contrariul. Astfel, simte nevoia să îi controleze fiecare mișcare, stresând-o și împiedicând-o să lucreze împreună cu el, ca o echipă.

Își tratează soția ca și cum ar fi un obiect.

El, a uitat că soția lui trebuie să fie cea mai bună prietenă și confidentă a lui. Ea, a uitat că merită respectul și aprecierea lui, inclusiv în intimitatea dormitorului. Acest bărbat, nu știe să respecte nici sufletul, nici emoțiile, nici trupul soției sale.

Vorbește urât.

Chiar dacă nu este abuziv, poate fi ironic, jignitor sau crud. Un astfel de om vorbește, fie de parcă ar fi încă un adolescent, fie de parcă n-ar fi învățat niciodată bunele maniere.

Propriul său tată, probabil, obișnuia să îi vorbească așa mama lui – și este foarte greu să schimbi un obicei atât de adânc înrădăcinat. La urma urmei, violența într-o relație, nu este doar fizică, ci și verbală. Și abuzul verbal doare, adesea la fel de mult ca cel fizic.

Nu îi alocă timp.

Fie din cauza muncii, a angajamentelor sau a altor probleme personale, uită că are o soție. Rareori o va îmbrățișa și îi va spune că o iubește și, aproape niciodată, ea nu este o prioritate pentru el.

Are așteptări excesiv de mari.

Ultimul lucru pe care o femeie trebuie să-l audă de la bărbatul ei, este acela că nu se ridică la înălțimea așteptărilor lui, că este inadecvată.

Un bărbat care compară trupul soției sale, salariul ei și rolul ei de mamă, cu cel al altor femei, este un soț care îi zdrobește treptat respectul de sine și o doboară. În cele din urmă, femeia este determinată să creadă că toate aceste lucruri sunt adevărate și să accepte că nu este demnă și bună la nimic.

Nu ajută la treburile casnice.

Faptul că un bărbat poate aduce acasă jumătate din venitul familiei, sau chiar întregul venit, nu înseamnă că are dreptul să se întindă pe canapea și să-și privească soția făcând curățenie, spălând vase și călcând, de dimineața și până seara.

Bărbatul care nu se oferă niciodată să ajute la treburile casnice (mai ales cele care sunt prea dificile pentru soție), nu își dă seama că el și soția lui sunt o echipă,  iar asta îl face să fie un soț rău.

Adesea își pierde răbdarea și calmul.

Fiecare familie are probleme (mai mari sau mai mici) și, deseori, în viața de zi cu zi, se adună presiuni care duc la explozii. Cu toate acestea, un bărbat care obișnuiește să țipe la soția sa, nu procedează nici corect și nici nu ajută la rezolvarea problemelor.

Oricine poate învăța să-și controleze nervii și să vorbească cu partenerul său cu calm și cu dragoste, chiar și în cele mai grele zile. Numai așa poate o femeie să simtă siguranță și dragoste alături de bărbatul ei.

Minte și înșală.

Dacă există un bărbat care crede că își poate înșela soția, în mod repetat, cu colegele de muncă sau cu femeile pe care le cunoaște pe Facebook, fără ca ea să-și dea seama vreodată, greșește foarte tare. Femeile au un instinct și un fin simț de observare.

Și chiar dacă femeia nu află sau nu își dă seama, infidelitatea în sine este greșită. Este ca și cum renunți la ceva care are un sens real în viața ta, pentru o plăcere de moment. Este o batjocură clară a persoanei pe care ai ales-o ca partener de viață, ca mamă a copilului tău. Nicio femeie nu merită asta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook