Cum poți dovedi că ești o persoană de încredere?

Cuplu se îmbrățișează

Trăim într-o lume în care, dacă oferi prea mult credit oamenilor, poți fi cu ușurință catalogat drept o persoană naivă. E drept, sunt și persoane în care merită să ai încredere, însă acestea sunt destul de rare.

Află cum poți dovedi că ești o persoană de încredere!

Poți câștiga cu ușurință încrederea cuiva dacă, de-a lungul timpului, ai dobândit reputația unei persoane serioase. Cea mai importantă dovadă de seriozitate, este aceea că îți respecți întotdeauna cuvântul.

Dacă ai promis că vei face un lucru, nu te mai poți răzgândi și nu mai poți spune că ai uitat sau că nu ai avut timp, pentru că riști ca nimeni să nu te mai creadă. Gândește-te bine dacă poți onora o promisiune, înainte de a o face!

Onestitatea

Fii sincer și spune întotdeauna adevărul, chiar dacă acesta ar putea deranja anumite persoane. Este mai bine să fii catalogat drept persoană tranșantă, dintr-o bucată, decât viclean, mincinos sau cu două fețe.

Adevărul, chiar dacă uneori este dureros, întotdeauna va fi apreciat de oamenii onești, iar de ceilați nu cred că te interesează. Nu-ți ascunde adevăratele sentimente, și învață să vorbești despre ele. Oamenii apreciază persoanele cu sufletul deschis și, în plus, aceasta este o dovadă de curaj – „Acesta sunt, nu am nimic de ascuns…”

Dacă cineva are încredere în tine și îți divulgă un secret, păstrează-l cu sfințenie! Nu-l divulga, orice-ar fi! Dacă o vei face, acest lucru va ajunge la urechile tuturor, iar reputația ta va fi distrusă.

Nu poți câștiga încrederea cuiva dacă tu nu ai încredere în tine sau dacă lași impresia celor din jur că ești o persoană slabă. O persoană slabă este asemenea unui seif cu încuietoarea slăbită – nu ai garanția că bunurile tale vor fi în siguranță. Recunoaște-ți greșelile când acestea există, și cere-ți scuze pentru ele!

Respectul

A-i respecta pe cei din jurul tău, este similar cu a te respecta pe tine. Fii amabil, însă nu te înjosi pentru nimeni! Prietenii adevărați nu te vor pune niciodată în situația să minți pentru ei sau să îți scazi stima de sine.

Loialitatea

Loialitatea este, poate, cea mai importantă calitate a omului de încredere, însă aceasta nu trebuie dusă la extrem. Să nu minți pentru cineva care încalcă legea, spre exemplu!

Moralitatea

Nu trage concluzii despre un lucru sau un fapt dacă nu cunoști exact toate detaliile care au dus la acel deznodământ. Nu îi trata diferențial pe cei din jurul tău, respectiv pe unii să îi ierți iar pe alții nu, pentru aceeași greșeală.

Obiectivitatea

Fii imparțial atunci când cineva drag te roagă să îi oferi un sfat într-o problema care implică și o persoană necunoscută ție. Nu îl vei ajuta cu nimic dacă îi spui ceea ce vrea să audă, și nu adevărul! Nu vorbi pe nimeni de rău și evită să îi încurajezi pe ceilalți să o facă. Încrederea se câștigă greu, însă o poți pierde într-o clipă. Este de ajuns să faci o singură greșeală…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook