De ce ne simțim singuri într-o relație și ce putem să facem?

Femeie singură privește în sus

Este ceva despre care vorbim rar, poate pentru că ne este rușine: singurătatea pe care o trăim uneori în relațiile romantice. Chiar și persoanele căsătorite sunt predispuse la perioade de izolare, lipsă de sprijin sau singurătate.

Deoarece comunicarea este piatra de temelie pe care se construiesc multe relații, poate fi greu de crezut că ajungem să ne simțim singuri, în ciuda sentimentului inițial de satisfacție și împlinire. Care sunt motivele pentru care ne simțim singuri în timpul unei relații și ce putem face în acest sens?

3 motive pentru care ne simțim singuri într-o relație și ce putem face.

Încă nu am atins intimitatea.

Intimitatea este un spațiu emoțional și fizic sigur, care permite ca două persoane să fie vulnerabile fără nicio frică sau rușine, critică sau respingere.

Unii oameni confundă intimitatea cu s3xul, care poate fi un indicator al intimității, dar cu siguranță nu este singurul element.

Așadar, multe cupluri cred că și-au construit intimitatea într-o primă fază. Dar când vine momentul să cerem sprijin într-o dificultate sau criză, atunci ne dăm seama că nu este construită așa cum ne așteptam. Astfel, ne putem simți singuri.

Ce putem face?

Construirea intimității este un proces care se poate extinde cu mult dincolo de faza inițială a relației tale romantice. Observă modul în care partenerul tău te sprijină în provocările și crizele vieții.

Exprimă-ți așteptările, cât de clar poți, încă de la început și argumentează cu exemple. Dacă nu te poate sprijini în modul în care simți că ai nevoie, s-ar putea să nu fii niciodată o persoană pe deplin mulțumită de relația ta.

Avem interese opuse.

Spunem că heteronimele atrag. Mulți dintre noi, suntem atrași de oameni cu obiceiuri și interese diferite, împărtășind, în același timp, unele valori esențiale și îndreptându-ne împreună către un obiectiv comun.

Este nevoie de răbdare și acceptare pentru a iubi o persoană care abordează viața diferit, și este bine să observi asta în primele etape ale cunoașterii ei.

Este fermecător să ai interese și obiective diferite, dacă te uiți la asta în termeni complementari. Dar, apoi, este o consecință firească faptul că interesele diferite iau căi diferite.

Mulți parteneri sunt șocați să descopere cât de puține au în comun până la urmă. Acest lucru poate întări singurătatea într-o relație.

Ce putem face?

Ajustează așteptările tale de la relație. La început, poate ai crezut că ai interese și obiective comune, dar acum s-ar putea să nu mai vezi lucrurile atât de idilic. Faceți efortul de a descoperi activități de care să vă bucurați împreună.

Asigurați-vă că sunteți amândoi pe deplin prezenți atunci când sunteți împreună. Dar scopul tău nu este să împărtășești totul. În cele din urmă trebuie, de asemenea, să construiești și prietenii sănătoase.

Există un gol, în noi, pe care o poveste de dragoste nu îl poate umple.

Diferitele experiențe de viață pot crea o nevoie de afirmare, laudă și sprijin din surse externe. Uneori, nu știm cum să conectăm experiențele noastre trecute cu sentimentele și comportamentele noastre de acum.

De exemplu, dacă ai primit doze sănătoase de dragoste și conexiune în timpul creșterii, este posibil, acum, să cauți să primești cantități mari. Chiar și rănile profunde, din relațiile anterioare, pot interfera cu capacitatea noastră de a ne simți întregi și fericiți.

Ce putem face?

Dacă ai primit reproșuri de la partenerul tău, că ai așteptări sau nevoi nerealiste, analizează dacă aceste afirmații sunt valide. Singurătatea cronică, în relații, este un indicator cu care trebuie să lucrezi pentru a te asigura că ai o stima de sine sănătoasă și că te iubești fără a avea nevoie de validare.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook