Suntem la vârsta la care nu ne mai certăm, ci ne înstrăinăm…

Suntem la vârsta în care nu ne mai luptăm, ci ne înstrăinăm...

Au fost cu siguranță momente când am simțit că ne certam cu oamenii din jurul nostru. Nu atât cu cei pe care nu i-am cunoscut bine (să nu mă înțelegeți greșit, nu suntem atât de nebuni), ci cu cei care au jucat cumva un rol important în viața noastră.

Comportamentul lor, inexplicabil uneori, te pune într-o poziție dificilă, pe măsură ce îi vezi în derivă, din ce în ce mai departe, fără niciun motiv aparent.

La rândul tău, încerci să faci lumină asupra cazului și să clarifici misterul, invitându-i să discute și să găsiți împreună o soluție. Cu toate acestea, nu toată lumea este dispusă să facă acest lucru, din moment ce aceștia par să fi luat deja deciziile, fără să-ți ceară părerea.

Nu ai învățat să renunți cu ușurință la oamenii tăi și nu știi ce înseamnă să lași lucrurile în voia sorții atunci când îți pasă. Când vezi că există o problemă, preferi să o rezolvi când aceasta este încă la început și nu când și-a întins deja tentaculele în jurul tău, chiar dacă nu prea mult, dar te poate învălui atât de strâns încât vei simți în cele din urmă că te sufocă.

Dar, la un moment dat, vine un moment în care te întrebi dacă tot acest efort merită.

Merită să te superi, să te enervezi și să faci tot ce-ți stă în putere pentru a nu strica sau pentru a nu pune capăt unei relații care există în viața ta? În acel moment prețios, mintea ta se încurcă și pur și simplu închizi comutatorul.

Îți dai seama că acum ești la o vârstă în care nu există niciun motiv să fii supărat(ă). Și într-adevăr, după ce a trecut o perioadă de timp, începi să nu mai fii deranjat(ă) așa cum obișnuiai, dar nici să nu mai dai atenție lucrurilor fără sens care îți absorbeau energia ca un prădător care mănâncă tot ce-i stă în cale.

Ai probleme mai importante de rezolvat. Să te stresezi din nou și din nou pentru toate prostiile?

De exemplu, gândește-te la o primă cunoștință. Începi să socializezi cu cineva și, în timp ce îți arată clar că te place, încep și dușurile scoțiene. Uneori este așa, alteori devii nebun(ă) și îți sunt nervii uzați. Sau probabil că nu. Jocul este frumos până la un punct.

Dacă se târăște, obosește și, în cele din urmă, se înstrăinează. Obiectul dorinței tale poate fi obișnuit cu acea persoană, dar de ce ar trebui să o suporți? Așa că, trimite-o de unde a venit, să se odihnească cu o oră mai devreme.

Desigur, cazul poate viza un prieten de-al tău. Acolo unde ești lipicios, începe brusc să dispară. Eforturile tale de a corecta situația cad în urechi surde. Și spectaculos. Poate că are nevoie de oameni noi, poate fi obosit sau este posibil să nu mai împărtășiți aceleași opinii.

Unele relații nu sunt făcute să dureze pentru totdeauna.

Au, din păcate sau din fericire, o dată de expirare. După ce își fac cercul, trebuie să termine. Fie că se referă la cunoștințe, prieteni sau la o persoană pe care o iubim.

Relațiile adevărate sunt puține și îndepărtate, motiv pentru care sunt atât de prețioase. Merită să lupți și pentru ele. Nu pentru restul. De ce să pierzi timpul cu oameni care nu au nevoie sau nu doresc? Timpul tău este prea prețios pentru a fi pierdut. Nu te gândi prea mult la asta.

Cei care doresc cu adevărat să încerce prietenia ta, dragostea ta și orice fel de relație în general, vor lăsa deoparte scuzele nerealiste și vor găsi timpul, modul și spațiul pentru a fi cu tine.

Nu planta flori în grădinile oamenilor care le vor lăsa să se ofilească.

Iubești foarte mult și chiar înțeleg asta, dar sentimentele tale mor încet. Dacă încetezi să-ți pese, întoarcerea nu va fi ușoară pentru cine pleacă. Cu cât te va împinge mai mult, cu atât s-ar putea să-ți placă mai mult unde ajungi.

Gândește-te doar câți oameni se lipsesc de tine în timp ce ești irosit(ă) cu eforturi zadarnice. Unele bătălii sunt de mult pierdute. Și acolo, din păcate, persistentul nu câștigă, așa cum susțin mulți. El continuă să încerce și să se lovească de pereți până când își dă seama că nu are rost. Uneori, cea mai bună soluție la o problemă este să nu-ți mai pese atât de mult.

Când încetezi să te mai simțiți furios(ă), frustrat(ă), supărat(ă) și te simți golit(ă), atunci știi foarte bine că s-a terminat. Și nu vei găsi un semn mai bun decât acesta. De parcă ar fi venit timpul pentru noi începuturi și noi aventuri. Nu ești de acord? Doar asigură-te că vei fi fericit(ă) în viața ta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook