Inimile curate nu cer niciodată nimic în schimb…

Inimile curate nu cer niciodată nimic în schimb...

Vine ziua în care rămâi uluit(ă), cu gura căscată. Acei oameni pe care i-ai pus în inima ta și pe care i-ai apreciat atât de mult te-au dezamăgit. I-ai văzut ca fiind cei mai frumoși oameni, cei mai educați, i-ai făcut familia ta chiar dacă nu erau. Ți-ai deschis inima și i-ai lăsat să-și răspândească rădăcinile în ea. Ți-ai deschis casa și i-ai pus pe cel mai înalt soclu.

Ai crezut că tot ceea ce au făcut ei pentru tine este din sufletul lor, așa cum ai dat din sufletul tău. Dar nu a fost așa. Vezi, din păcate, pentru unii oameni totul are un preț. Pentru unii, totul este cumpărat și vândut. Din inimi, vieți, emoții și sacrificii personale, totul are eticheta cu prețul corespunzător.

Au mintea atât de mică încât te vor taxa, la propriu, pentru fiecare favoare pe care ți-au făcut-o. Te vor călca în picioare până când vor primi până la ultima picătură din tine, care le este utilă. Și tu, cu inima curată, nu știai că hrănești șarpele care te va mușca.

Inimile curate, vezi tu, nu cer nimic în schimb.

Ele oferă dezinteresat și nu vor cere nimic în schimb. Pe de altă parte, acei lobbyști care îți oferă cu intenția, nu doar de a primi înapoi ce au dat, ci și de a primi de două sau trei ori mai mult.

Și vine o altă zi, cea în care sunt zdrobiți, când devin atât de urâți și îngrozitori în ochii tăi. Regreți că ai fost păcălit(ă), pentru că ai putut observa înșelătoria.

Oameni care sunt atât de lacomi din punct de vedere etic și exploatatori fără scrupule ai emoțiilor tale, pentru a suge cât pot de mult din tine. Și când îți arată adevăratul lor portret murdar, te întrebi de ce nu l-ai văzut de atâția ani. Miniaturi ale unui Dorian Gray deformat și îmbătrânit.

Dar când vor ajunge la acel fond, unde prețioșii lor bani pe care i-au adunat cu atâta efort și înșelăciune, și nu vor observa absolut nicio valoare, atunci vor înțelege.

Se vor simți atât de săraci încât, chiar dacă vor spune toate acele scuze pe care nu le-au rostit niciodată, chiar dacă vor cădea în genunchi, nici atunci nu îți va fi milă pentru ei. Numai obiectele au valoare, nu acțiunile și sentimentele frumoase.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook