Mai bine o dragoste cu termen de valabilitate decât un „pentru totdeauna” fals…

Mai bine o dragoste cu termen de valabilitate decât un pentru totdeauna” fals...

Iubirea este un lucru frumos. Este refugiul nostru atunci când rutina noastră ne aplatizează și viața de zi cu zi ne stresează. Ne dă viață, energie și putere pentru a face imposibilul posibil sau măcar să credem că putem.

Doar că realitatea din basmele copilăriei noastre s-au dovedit a fi puțin diferite decât ne așteptam. Iubirea nu are prințese și prinți, nu are întotdeauna condiții ideale, nu vine întotdeauna la momentul potrivit, dar cel mai rău este că nu știi dacă va avea o dată de expirare.

Dragostea are o dată de expirare?

Dragostea însăși este un magician. Are capacitatea de a înfrumuseța totul. Orbește, îmbată și înnebunește. Creează senzații și iluzii și toți trebuie să ne răsfățăm cu magia ei! Ea este cea care ne dă speranța că totul va fi bine, însă este și cea care ne trage covorul de sub picioare atunci când realitatea dură vine să-i pună piedici în cale.

Și ce poate opri o iubire?

Are logica? Consecințele dezastruoase care vor apărea în situații ireversibile?! Și iată dilema: e predai unei asemenea iubire și o trăiești sau îți transformi inima în piatră și treci pe lângă ea?!

Te doare când trebuie să renunți la ceea ce te-a făcut să te simți viu în fiecare celulă. Este imposibil să accepți că singurul lucru care ți-a dat dorința de a trăi trebuie să se termine. Dar ce poți schimba când știi că datele nu pot fi modificate?! Când realizezi că ești pe cale să cazi cu capul înainte în peretele care stă chiar în fața ta?!

Este greu de știut că nu poți opri fluxul evenimentelor și nu doar romanțele de vară au, din păcate, o dată de expirare. Cât de nedrept este ca o iubire din vieți diferite și incompatibile să se sfârșească fără glorie!

Cât de sadic este atunci când întregul univers conspiră pentru ca iubirea să vină atunci când este deja considerată interzisă și condamnată de condițiile existente?

Sau când te întrebi ce a mers prost cu sincronicitatea și te-ai trezit cu o dragoste care nu își dorește angajamente viitoare, permanente, în timp ce ești deja la limita vârstei pentru a lua decizii definitive cu privire la cursul vieții tale?

Sau va scăpa de soartă când unul dintre cei doi, mai devreme sau mai târziu, va trebui să plece în patria sa pentru că nici el nu poate rămâne permanent în a ta și nici tu în a lui?

Așa că, atunci când știi că circumstanțele vieții tale nu permit dezvoltarea relației și, inevitabil, va veni sfârșitul unei iubiri care va fi obosită de luptă și tot ce vor rămâne vor fi amintirile bune care să-ți amintească că ai trăit-o, atunci ce este mai corect de făcut?

Care este decizia corectă? Trăiește-o sau las-o să treacă și nici măcar să nu o atingi?

Dacă te hotărăști să o lași să treacă, poate că această opțiune doare mai puțin și este mai sigură dacă te gândești că inima ta nu mai suportă nicio distrugere și rezistența ta este epuizată.

Dar dacă te hotărăști să o trăiești și să riști indiferent de rezultatul său, consideră-te norocos că ai trăit-o atâta timp cât a trăit-o. Oricât de mult a durut. Pentru că venim în această viață să trăim și să învățăm, să încercăm să fim testați. Nu poți rămâne în teorie. Nu trăiești fiind inactiv.

În esență, începi un război!

Un război în care te lupți în prima linie, înfruntând gloanțe și flăcări, plătind prețul în sânge și carne. Chiar dacă știi că nu va exista nicio victorie, vei fi întotdeauna mulțumit, în secret, că ai îndrăznit și nu ai declarat lașitate.

Te-ai aruncat în luptă și rănile tale sunt semnele inimii pentru că, chiar dacă ai fost rănit, a meritat să o trăiești. Nu regreta nimic si mergi înainte. Doar înainte! Adună-ți forțele, pentru că viața merge înainte și iubirea va reapărea în fața ta la un moment dat și trebuie să fii mereu gata. Până și iubirile cu termen de valabilitate valorează mai mult decât o eternitate de inactivitate emoțională.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook