Pentru oamenii care te lipsesc de respect, singurul lucru pe care îl merită este îndepărtarea ta…

Pentru oamenii care te lipsesc de respect, singurul lucru pe care îl merită este îndepărtarea ta...

Situațiile și oamenii care te rănesc, te pot schimba și te pot îndepărta de ceea ce ești cu adevărat: o persoană puternică, îndrăzneață și liberă, care merită să fie fericită. Desigur, știm cu toții că nu este ușor să treci peste ceva dăunător emoțional, așa, peste noapte.

De cele mai multe ori, când vrem să scăpăm de ceva, de obicei atunci când ne referim la o amenințare fizică – un cuțit sau o alee întunecată și izolată – creierul nostru este programat, într-un fel, să recunoască imediat astfel de amenințări și să declanșeze reacția: atac – retragere.

Cu toate acestea, există un lucru asupra căruia suntem cu toții de acord: nu putem recunoaște toate situațiile dăunătoare la fel de ușor și poate fi și mai greu să ne convingem că trebuie să scăpăm de ele. Deci, ce ar trebui să facem în acest caz? Ce se întâmplă dacă, de exemplu, persoana care te rănește este un membru al familiei sau partenerul tău?

Oamenii care te rănesc, nu te merită!

Teoria este întotdeauna mult mai ușoară decât practica. Știi în adâncul sufletului că persoana care îți distruge stima de sine și nu te respectă, nu te iubește cu adevărat. Dar cum te poți forța să accepți asta? Și cum ar trebui să reacționezi?

Oamenii care îi rănesc pe ceilalți sunt aceia cărora le pasă doar de ei înșiși.

Când ne gândim la oameni care îi rănesc pe alții, primul lucru la care probabil te gândești este violența fizică. Da, din păcate, este o parte tristă a vieții. Acest tip de violență încă există și nu cunoaște granițe, cultură sau clasă. De asemenea, există un alt tip de violență implicită, indirectă sau tăcută, care este la fel de dăunătoare.

Există oameni care sunt lipsiți de sentimente de empatie sau care sunt incapabili să creeze relații bazate pe respect reciproc. Oamenii care sunt într-o relație și își pun întotdeauna nevoile lor pe primul loc sunt, de asemenea, foarte distructivi. Egoismul și incapacitatea de a lega prin înțelegere, încredere și respect, sunt trăsături care pot cauza, fără îndoială, daune grave în timp.

Cuvintele pot fi distructive

Uneori, nu este doar ceea ce îți spun ei, ci și felul în care ți-o spun. Folosind un ton derogatoriu, strigătele și sarcasmul îți rănesc stima de sine. Când un copil crește într-un mediu prost, cu o comunicare slabă, cu siguranță poate fi dezastruos, subminând stima de sine și sentimentul de securitate al copilului.

Modul în care o persoană reacționează într-o relație, tonul vocii sale precum și modul în care își prezintă propriul mod de a gândi, pot dezvălui multe despre ea.

Învață să te protejezi de orice te rănește și de oamenii care te fac să suferi

Adevărata problemă, pe care am menționat-o mai sus, este că oamenii reacționează de obicei la amenințările fizice, mai degrabă decât la amenințările emoționale sau sociale care le amenință stima de sine.

De obicei, cei care provoacă mai multe daune decât oricine altcineva sunt membrii familiei sau niște prieteni foarte apropiați. Ce poți face dacă părintele, partenerul sau cel mai bun prieten al tău te lipsește de respect sau te șantajează emoțional?

Nu-ți fie teamă să-ți stabilești limite și să spui “NU” anumitor lucruri care nu-ți plac sau care te rănesc. “Nu”, nu este un răspuns egoist. Așa îți definești personalitatea cu respect: îi lași pe cei din jurul tău să știe că ar trebui să ia în considerare opiniile tale și că unele lucruri te rănesc.

Este foarte important ca după refuzul tău, să răspundă cealaltă persoană. Dacă realizezi că nimic nu s-a schimbat și ei continuă să se comporte la fel, atunci este timpul să iei o decizie: persoana care te rănește, nu te merită.

Ar trebui să înțelegi că este imposibil să mulțumești pe toată lumea.

Să încerci tot timpul să-i faci pe toți cei din viața ta fericiți, este un obiectiv care te va face nefericit(ă). În viață, ar trebui să poți stabili priorități și prima prioritate ar trebui să fii tu. Dacă te iubești și te respecți, nu vei permite altora să te rănească.

Cele mai importante relații de stabilit, sunt cele care îți permit să fii tu însuți și să-ți arăți dragostea, respectul și înțelegerea. Cât despre oamenii care te lipsesc de respect? Singurul lucru pe care îl merită este îndepărtarea ta, astfel încât să poți obține un echilibru emoțional mai bun și să te protejezi.

Stai departe de ei sau limitează-ți comunicarea cu ei cât mai mult posibil și amintește-ți că doar pentru că ai stabilit aceste limite, nu înseamnă că ești o persoană rea. Ești responsabil(ă), îndrăzneț(ă) și ai dreptul să fii fericit(ă). Nu-ți pierde timpul cu oameni care te rănesc sau care nu-ți respectă valorile și onestitatea.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook