Cum să îl faci să înțeleagă că te poate pierde, fără să i-o spui…

Bărbat indiferent

Un bărbat poate pierde femeia de lângă el, puțin câte puțin, în fiecare zi, fără ca măcar să știe asta.

Nicio femeie nu îi va spune bărbatului pe care îl iubește: “vezi că mă pierzi” – pentru că asta ar însemna să îi spună și motivele, însă ea vrea ca el să își dea singur seama…

Uneori, bărbaților le este foarte greu, sau chiar imposibil, să înțeleagă femeile.

De cele mai multe ori, când o femeie alege să plece, bărbatul pur și simplu nu înțelege unde și cu ce a greșit față de ea.

Când se întâmplă ruptura în relație, mai ales dacă femeia este cea care pleacă, bărbatul nu va căuta la el motivele care au determinat-o să ia această decizie, ci va arunca toată vina asupra ei – acuzând-o că are pe altcineva, că i-a fost neloială și că este nedemnă de el.

Practic, alege varianta cea mai comodă pentru el. Astfel, iubirea se transformă în ură și începe o luptă care va spulbera și cea mai fină urmă de împăcare.

Într-o relație, în afară de iubire, împortantă este comunicarea.

Totuși, unele subiecte sunt prea delicate pentru a fi aduse în discuție, tocmai pentru că ar genera discuții mai aprinse și s-ar putea ajunge la ceartă.

Din acest motiv, femeile preferă să tacă și să adune în ele toate nemulțumirile. Dar până când? La un moment dat paharul se va umple…

Dacă femeia nu își poate așterne pe masa concilierii toate măcinările sufletești și toate nemulțumirile, atunci poate că ar fi mai bine să îi ofere bărbatului câteva indicii pentru ca acesta să înțeleagă că o poate pierde.

Încearcă să fii mai independentă

Dacă el poate lua singur unele decizii, înseamnă că poți și tu să procedezi la fel. Trebuie să delimitezi deciziile comune de cele personale. Ceea ce vă privește pe amândoi – hotărăți împreună, însă ceea ce te privește doar pe tine – decizi singură, fără a te mai consulta sau a mai obține acordul lui.

Trebuie să înțeleagă că te poți descurca și singură, însă fă-o într-o manieră elegantă – fără a-i oferi motive de reproș. Spre exemplu, dacă vrei să mergi în vizită la părinții tăi, vrei să îți schimbi locul de muncă, vrei să experimentezi o nouă tunsoare sau o altă culoare la păr, fă-o pur și simplu și nu da explicații.

Unori poți fi și indisponibilă

Nu ești obligată să te conformezi atunci când îți cere să faci un lucru care nu îți face plăcere. Relația voastră nu trebuie să se rezume la “el”, ci la “voi”.

Așa că încetează să mai faci lucruri care să îl mulțumească doar pe el. Dacă nu poate înțelege egalitatea dintre voi, e liber să plece. Trebuie să-ți respecte deciziile, timpul și atenția.

Nu mai reacționa instantaneu la mesajele sau apelurile lui

Dacă el nu îți răspunde rapid la apeluri sau la mesaje, procedează și tu la fel. Nu mai reacționa la apelurile lui ca și când ești dispecerat de urgențe.

Cariera ta profesională nu îl privește

Nu ai nicio siguranță că el îți va rămâne alături întreaga viață, așa că nu renunța de dragul lui la evoluția ta profesională. Nu te baza pe ceea ce poate face el pentru tine, ci doar pe ceea ce poți face tu pentru tine.

Profesia și job-ul tău sunt declarația ta de independență – că te poți descurca și singură în viață.

Nu fi posesivă

Când este la serviciu sau întârzie, nu îl suna să îi spui că îți este dor de el sau să îl întrebi unde este – va părea că îl controlezi. Lasă-i toată libertatea de care are nevoie și cere-i ca și el să ți-o respecte pe a ta.

Nu reunța la ținutele tale provocatoare doar pentru că este el foarte gelos

Lasă-l să vadă că întorc bărbații capul după tine, poate așa înțelege cât de norocos este că l-ai ales pe el. Îngrijește-te de tine și de frumusețea ta orice-ar fi. Nu face compromisuri sau economie când vine vorba de imaginea și frumusețea ta. Ești o femeie valoroasă, deci costisitoare.

Oferă-ți timp doar pentru tine

Dacă ai nevoie să petreci timp singură sau în compania prietenelor, nu mai sta pe gânduri. Îl iubești dar nu trebuie să îți dedici întreaga viață lui.

Ești într-o relație, nu într-o pușcărie. Nu renunța la activitățile și pasiunile tale doar pentru că ești într-o relație cu cineva.

Nu accepta să fii o a doua opțiune pentru el

Dacă și-a făcut planuri cu prietenii lui, fă-ți și tu un program. Nu aștepta ca el să își termine întâlnirile pentru ca, mai apoi, să fie cu tine. Chiar dacă și-a anulat programul și se arată disponibil pentru tine, nu accepta să te vezi cu el. Trebuie să înțeleagă că tu nu vei fi niciodată o a doua opțiune pentru el.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook