Nu îi poți schimba pe ceilalți, poți doar să-ți înveți lecția și să pleci!

Portret femeie blondă

Astăzi voi scrie pentru tine, cel care crezi (sau care vrei să crezi), că oamenii se schimbă.

Îți voi spune ție, cel care dai constant o a doua și o a treia șansă celorlalți, în speranța că își vor da seama de greșelile lor și că nu vor mai gândi egocentric.

Pentru tine, care încerci în mod constant să-i justifici pe toți, luând povara responsabilității asupra ta, pentru tot ceea ce se întâmplă.

O vorbă înțeleaptă spune: “În sfârșit vei învăța ceva din greșelile tale. De aceea se fac greșeli, ca să nu le mai facem”.

Este cel puțin utopic să urmezi aceeași tactică și să te aștepți să meargă diferit. Nu te aștepta ca răbdarea și efortul tău să fie apreciate.

Schimbă-ți atitudinea acum. Istoria a arătat că oamenii nu se schimbă. Pot fi, cel mult, îmbunătățiți, dar în adâncul lor rămâne aceeași.

Înțelege că nu toată lumea are empatia infamă și că tu, care încerci să nu superi și să nu rănești, nu poți “garanta” că ceilalți te vor trata la fel.

Nu toți oamenii sunt făcuți să iubească sau să fie tratați cu pasiune și consecvență. Unii nici nu pot primi dragoste. Ei devin confuzi, dezorganizați. S-ar putea să se întrebe de ce li se întâmplă acest lucru. Ei se gândesc „din moment ce nu pot simți iubire, cum pot fi iubit?”

Multe relații au trecut prin viața ta (de dragoste, de prietenie, profesionale) și ai învățat deja să cunoști oamenii. Este timpul să-ți folosești judecata mai mult decât emoția, oferind fiecăruia ceea ce merită, pe baza acțiunilor lor.

Tine minte! Nu poți schimba comportamentul altora. Ceea ce poți face, este să schimbi modul în care le faci față, învățând din greșelile trecutului. Nu uita că ești valoros și ar trebui să fii tratat ca atare. Viața este toată în fața ta și îți aparține. Nu lăsa pe nimeni să profite de bunătatea ta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook