6 adevăruri dure care te vor ajuta să devii mai puternic și mai înțelept…

Femeie în rochie galbenă în natură

Viața nu este o călătorie lină. Practic, poate deveni foarte dificilă și dureroasă uneori. Îți poate aduce provocări și probleme atunci când te aștepți mai puțin.

Și destul de des, încercăm să ignorăm aceste obstacole, deoarece sunt prea greu de suportat. Dar ele sunt realitatea noastră și, oricât de greu ne este să le facem față, trebuie să găsim puterea să le rezistăm, dacă vrem să trăim o viață de succes și fericită.

Mai jos, vă propun 6 adevăruri dure pe care trebuie să le accepți:

Poți avea viața pe care ți-o dorești, doar dacă accepți schimbările.

Oricât de mult ai încerca să ții „sub control” lucrurile din viața ta, adevărul este că nu prea se poate – totul se schimbă în această viață. Așa funcționează universul.

Evitarea schimbării, te împiedică să ajungi la adevărata fericire și să îți împlinești potențialul. Pe de altă parte, acceptarea schimbărilor, te eliberează și te energizează să faci lucruri pozitive și benefice în viața ta. De acolo, tot ceea ce faci mai departe, depinde doar de tine.

Îngrijorarea nu este bună pentru tine.

Practic, este doar o pierdere de timp. Dacă lucrurile din viața ta, nu sunt așa cum ți-ai dori sau dacă ai unele probleme, îngrijorarea ta pentru ele nu va schimba situația actuală – doar o va înrăutăți.

Deci, în loc să aștepți fericirea de la un factor extern, în loc să te oprești asupra greșelilor și eșecurilor trecutului, și în loc să te îngrijorezi de ceea ce va aduce viitorul, mai bine este să accepți prezentul.

Trăiește aici și acum. Apreciază mai mult toate lucrurile uimitoare care ți s-au întâmplat deja și fii recunoscător pentru ceea ce ai.

Pentru a găsi fericirea, trebuie să vezi realitatea așa cum este.

Dacă vrei să trăiești o viață cu adevărat fericită și liberă, trebuie să vezi și să accepți realitatea așa cum este ea. În loc să ai idei și opinii unilaterale, ar trebui să fii deschis la adevărul real.

Și, în loc să eviți și să ignori sentimentele și situațiile negative, mai bine le-ai accepta așa cum sunt.

Cauza suferinței tale, este că urmărești sentimente efemere.

Cauza ascunsă a suferinței tale, nu este nici tristețea, nici durerea, nici singurătatea. În schimb, rădăcina acestor probleme, este căutarea constantă și banală a sentimentelor efemere, care la rândul lor provoacă tensiune, neliniște și nemulțumire.

Sentimente, precum bucurie, entuziasm și euforie, nu sunt o fericire autentică. Mai degrabă, ele sunt doar versiuni efemere ale acesteia. De aceea, atunci când trăim bucurie sau plăcere, nu ne simțim cu adevărat fericiți, pentru că ne temem că acest sentiment va dispărea în curând.

Amintește-ți că, adevărata fericire, nu vine dintr-o bucurie efemeră sau din plăceri trecătoare. Ea poate fi găsită doar în pacea interioară și în mulțumirea de sine.

Meditația este cheia pentru reducerea durerii.

Meditația ne învață că totul în viața noastră este efemer, în special emoțiile noastre. Atât emoțiile pozitive, cât și cele negative, ele vin și pleacă.

Odată ce înțelegi natura tranzitorie a tuturor emoțiilor tale, vei putea realiza cât de inutil este să le cauți. Și, odată ce încetezi această căutare, vei fi mai mulțumit de tine însăți și vei putea să trăiești prezentul.

Nimeni nu trăiește veșnic.

Sună dur, dar este adevărat. Nimeni nu poate evita moartea. Toți cei pe care îi cunoști, împreună cu tine, veți părăsi într-o zi această lume. Prin urmare, încercă să îți petreci timpul cu înțelepciune.

Petrece timp de calitate cu cei dragi. Încearcă să fii acolo, atunci când au nevoie de tine. Îmbrățișează-i. Sărută-i. Arată-le cât de mult îi iubești și îi apreciezi.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook