Cea mai bună răzbunare este să-l lași pe celălalt cu alegerile sale…

Femeie răzbunătoare

Ai divorțat sau te-ai despărțit, ai plâns nenumărate zile și nopți, te-a rănit, te-a înșelat, ți-a trădat încrederea și ești însetată de răzbunare.

Pe bună dreptate, vrei să-l faci să simtă aceeași durere pe care ți-a provocat-o.

Nu te-ai așteptat ca bărbatul tău să te poată trata vreodată în felul acesta și te învinovățești pentru că nu ți-ai dai seama mai devreme cu ce fel de bărbat ai avut de-a face de fapt.

Multe gânduri îți trec prin minte. Dintr-o dată, ideea de răzbunare ți se pare foarte dulce. Stai și plănuiești în detaliu mișcările pe care le vei urma, astfel încât sa-l poți răni acolo unde se va aștepta mai puțin.

Indiferent cât de bine ai planifica, planul tău va eșua lamentabil.

Nu există niciun motiv să stai și să te gândești cum îi vei plăti același preț. Uneori, cea mai bună răzbunare, este indiferența. Să-l lași pe celălalt să suporte consecințele alegerilor sale.

A fi indiferentă, nu înseamnă neapărat că ai uitat tot ceea ce ți-a făcut, ci doar te hotărăști să-ți duci viața cu un pas mai departe și să nu mai îți consumi energia inutil.

Și, spune-mi, ce anume vei realiza prin răzbunare?

Absolut nimic nu se va schimba. Pe de o parte, el nu îți va acorda atenție și, pe de altă parte, te vei coborî la nivelul lui și te vei pierde pe tine.

Rezultatul nu va fi altul, decât acela că veți ajunge să vă detestați și să vă urâți unul pe celălalt pentru tot restul vieții, iar acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

În opinia mea, răzbunarea este o slăbiciune.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru el, și mai ales pentru tine, este să-l lași în pace. Să-l lași singur cu alegerile lui. Timpul limpezește totul.

Cu timpul, vei înțelege dacă a regretat sau nu ceea ce ți-a făcut și dacă îi este mai bine departe de tine. În acest fel, bineînțeles că vei reuși să-ți păstrezi intacta demnitatea, necedând meschinăriei răzbunării.

Va exista o satisfacție mai mare atunci când vei vedea că cel care te-a rănit în trecut, s-a pocăit. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru tine. Orice rău pe care îl face cineva, îi este returnat înzecit înapoi de către univers.

Poartă-ți cel mai bun zâmbet și îmbrățișează buna-dispoziție, trăiește-ți viața și amintește-ți mereu că roata se întoarce. Totul trece la un moment dat. Până la urmă, vei vedea că, după pierderea lui, vei face doar pași înainte și te vei apropia din ce în ce mai mult de fericire și succes.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook