7 motive pentru care te îndrăgostești de oamenii greșiți…

Femeie singură și dezamăgită

Mulți oameni au credința falsă că au un talent unic pentru a atrage oamenii nepotriviți. Această credința falsă, funcționează ca o forță invizibilă, puternică, care îi ține departe de relațiile amoroase pe care și le doresc cu adevărat.

Problema cu această credință, este că te lasă să te simți neputincios să faci ceva pentru a schimba lucrurile.

O altă problemă cu această teorie, este că nu descrie cu exactitate de ce te trezești blocat într-un tipar de a te îndrăgosti de oamenii „greșiți”, care nu te vor face niciodată fericit.

Realitatea, însă, este cu totul alta.

Subconștientul tău, este cel care evidențiază un anumit tip de partener ca fiind ideal. O parte din tine, recunoaște anumite caracteristici și dintr-o dată, anumiți oameni ies în evidență în mulțime.

De ce este important să facem această distincție? Pentru că îți oferă puterea de a schimba tiparul care te împiedică să ai relația pe care ți-o dorești pe termen lung și pe care o meriți.

7 motive pentru care te îndrăgostești de oamenii “greșiți”:

1. Nu crezi că meriți dragoste.

Crescând într-o familie care nu te prețuiește și nu te respectă, este destul de ușor să crezi că nu ești „suficient de bună”. Stima de sine scăzută, aduce cu sine, așteptarea că un partener de viață ar putea umple golul.

În cele din urmă, această credință, va duce la relații fără limite sănătoase, în jurul oamenilor toxici și manipulatori. Când nu te simți demnă de iubire, vei tolera dinamica relațiilor nesănătoase și vei justifica un comportament rău. În plus, nu simți că meriți să primești mai mult.

2. Faci presupuneri bazate pe un sentiment.

Ești atât de concentrată pe o atracție intensă pentru partener, încât ignori toate semnalele roșii evidente. O parte din tine crede că fără pasiunea de la început, relația nu te va satisface.

Acest atașament față de modul în care ar trebui să fii îndrăgostită, te face să sari prea repede în relații și să oferi unui străin beneficiul îndoielii.

3. Ai un tipar de sacrificiu pentru dragoste.

Când intri într-o relație, ai tendința de a renunța la dorințele și nevoile tale. Indiferent de circumstanțele în care a fost creată această credință, ai învățat că dragostea și acceptarea trebuiesc câștigate renunțând la ceva ce prețuiești, și având grijă de ceilalți.

Cu această viziune asupra iubirii, s-ar putea să te îndrăgostești de oamenii „greșiți”, care se așteaptă să cedezi mereu dorințelor și nevoilor lor.

4. Ai o stimă de sine scăzută.

Stima de sine scăzută, te face să suporți oamenii care nu te tratează cu respect, pentru că se potrivește cu felul în care te simți. Nu crezi că meriți mai mult și te mulțumești cu oricine își arată interesul. Îți ceri adesea scuze pentru comportamentul tău, chiar dacă nu ai făcut nimic greșit.

Stima de sine scăzută, te va menține blocată într-un tipar de relații neîmplinite. De asemenea, îți va fi dificil să recunoști pe cineva care este dispus să facă tot ce este necesar pentru a te face fericită.

5. Eviți conflictele.

Când eviți conflictul și nu vorbești despre lucrurile care te deranjează, poți ajunge într-o relație în care partenerul tău îți ia fericirea de la sine înțeles. Când îi vei cere, în sfârșit, ca lucrurile să se schimbe, el va refuza, pentru că este fericit așa.

Evitarea conflictelor, nu face ca problemele să dispară. Conflictul este o parte naturală a ființei umane care trăiește cu alți oameni.

6. Ți-ai pierdut simțul de sine.

Dacă întreaga ta viață socială se învârte în jurul partenerului tău, ai putea fi predispusă să te pierzi în relațiile tale. Această strategie vine dintr-o combinație între a-ți fi frică de a fi singură și a nu avea un sentiment puternic de sine.

Cu toate acestea, nu poți fi niciodată o persoană fericită, dacă nu știi cine ești și ce vrei cu adevărat. Niciun om nu poate umple un gol care există în tine. Acesta este ceva ce trebuie să faci tu pentru tine.

7. Tu vezi o relație ca pe un proiect.

Dacă te îndrăgostești de oameni, nu pentru ceea ce sunt, ci pentru ceea ce crezi că pot deveni, este probabil să cauți să-ți găsești stima de sine prin acest proiect.

Când ai această credință, atunci este dificil să găsești pe cineva care să te facă fericită, pentru că nu se va ridica niciodată la înălțimea viziunii tale.

Te vei trezi în relații unde vei rezolva mereu problemele. Mai devreme sau mai târziu, vei ajunge să te simți „singurul adult” din relație, mai degrabă decât parte dintr-o echipă care lucrează împreună.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook