Oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi…

Oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi...

Cu cât suntem mai sinceri, cu atât devenim mai dezamăgitori! Care este adevărul până la urmă, el există? Este adevărat ceea ce ni s-a spus când eram mici? „Copiii cuminți, nu mint!” Wow, stai jos, nota 10!

Cunoaștem multe persoane așa-zise „de treabă” care ne-au înșelat. Și revin, cuvintele “adevăr” și “minciună” chiar sunt valabile?

Cândva, un profesor de actorie mi-a spus că aceste concepte nu există. Practic, mi-a spus că nu există minciună și că în spatele acestui cuvânt există un scop. Da, un scop – “din cauza asta am mințit”, “din cauza asta ai spus și tu și din același motiv ni s-a spus”. Pentru binele nostru, pentru a nu ne supăra, pentru liniște, oricum pentru un scop nobil.

Dacă scopul este atins?

Bineînțeles că nu. Pentru că, așa cum se spune, așa este. Totul se învață mai devreme sau mai târziu. Lași o minciună să ducă la alta și bumerang – totul se întoarce. De fiecare dată când cineva nu spune adevărul, nasul lui ar trebui să crească automat ca al nefericitului Pinocchio. Ar fi fost salvați mulți oameni și mai ales ar fi fost salvate multe relații.

Dar stai, poate această lume să suporte adevărul? Înjurăm, strigăm, plângem și rănim pentru că am fost mințiți. Dar ai avea vreodată puterea să auzi adevărul dur? Să auzi cum persoana pe care ai iubit-o atât de mult te-a înșelat în detalii înfiorătoare? Ca să afli cum te-a trădat prietenul ăla al tău, care ți-era ca un frate?

Această lume falsă, în care trăim, debordează de presupusă bunătate și nu îi suportă pe cei cinstiți.

Visul doare și se dizolvă cu minciunile lor. Ne-am săturat atât de mult de adevărurile lor încât atunci când întâlnim pe cineva care pare puțin mai cinstit ne este frică. S-ar putea dovedi și acea persoană poate fi o altă fraudă elaborată?

Minciunile sunt în mare parte greșeli și, în loc să le recunoaștem, le îngropăm și mai mult. Iubește-ți greșelile și prostiile.

Fiecare dintre noi suntem căutători de adevăr, chiar și persoanele cele mai drăguțe. Cine sunt ei? Cei mai mari mincinoși, cei care se înțeleg cu toată lumea. Cei care dacă le întrebi numele, vei ști cel mai bine. Dar dacă sapi puțin mai adânc pentru a afla despre cineva, nu vei afla ceva mai bun, ci adevărul. Și, pur și simplu, nu ți se va mai părea atât de bună persoana respectivă.

Ai văzut, în sfârșit, că oamenii nu sunt ceea ce par?

Cei mai detestători oameni tind să fie cei mai sinceri, însă un lucru este cert: cea mai sinceră persoană pe care o vei întâlni vreodată va fi cea care s-a scufundat anterior în minciună și necinste. Ciudat, nu? Dar am spus, minciuna este obositoare și mai ales este învățare. Și cel mai important lucru: Nimeni nu va fi mântuit fără să păcătuiască mai întâi!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook