Onestitatea îi alungă pe mulți, dar îi păstrează pe cei potriviți…

O fată sinceră care se roagă

Când cineva este cinstit, nu este nevoie să încerce să-și amintească ce poveste a inventat. De ce să irosești atât de multă materie cenușie căutând scuze, când ai putea spune adevărul?

Adevărul este mai onorabil și este foarte apreciat.

Căutăm onestitatea, considerând că este necesară pentru ca orice tip de relație să prospere.

Dacă, față de noi, oamenii nu sunt cinstiți și credincioși, nu mergem înainte cu ei, pentru că în adâncul sufletului nostru știm că vom ajunge să fim trădați și răniți. Iar societatea promovează modelul omului cinstit. Cel puțin, pare să accepte asta.

Dar în ce măsură putem tolera de fapt onestitatea neclintită? Cât de mult ne doare și ce efecte poate avea asupra noastră?

Putem fi extrem de sinceri și să avem în continuare oameni în preajma noastră, pentru că știm cu toții că în unele cazuri onestitatea doare. În multe cazuri. Ea zgârie și lasă zgârieturi. Nimeni nu contestă acest lucru.

Dar minciuna doare mult mai mult atunci când este dezvăluită. Și cel mai rău lucru, este că atunci când surprinzi pe cineva care își bate joc de tine, începi să crezi că nu meriți adevărul.

Ipocrizie, înjunghiere în spate, bârfă și minciuni, atunci când cealaltă persoană nu este prezentă. Acestea sunt caracteristici potrivite doar pentru persoanele „mici”.

De ce să suferi pentru toate acestea? Ia decizia de a fi sincer și spune-ți părerea în orice situație. Nu este posibil ca toată lumea să ne placă, dar nici noi nu putem să plăcem pe toată lumea. Dacă ar fi așa, atunci crede-mă, nu am avea personalitate.

Curăță-ți viața și câștigă-ți liniște sufletească alungând oamenii răi.

Cei care sunt cu adevărat interesați, vor aprecia adevărul tău și ți se vor alătura în dezaprobarea comportamentului filistin.

Din păcate, vor exista mereu mincinoși, peste tot în jurul nostru. Urmează-ți instinctul și nu-l ignora când acesta te avertizează. Învață să vezi dincolo de minciunile pe care vor încerca să ți le spună.

Fii sincer chiar și atunci când cineva încearcă să te acuze de această trăsătură. Chiar dacă ești criticat, undeva, în viața ta, până la urmă vei găsi un loc lângă oamenii potriviți și vei fi apreciat.

Să ne gândim că ar trebui să-i tratăm pe ceilalți așa cum ne-am dori să fim tratați.

Încrederea este un lucru ciudat. Oricât de greu este să o câștigi, pe atât de ușor este să o pierzi. Când suntem sinceri, suntem liberi. Indiferent de obstacolele care ni se prezintă, le alungăm. Nu trăim cu vinovăție.

Onestitatea poate doare, dar este cea mai bună tactică și, cu siguranță, clarifică imaginea. Când te poți privi în oglindă, fără să îți pase de ceea ce cred alții, va fi pentru că acum vei ști că ai făcut tot ce ai putut pentru a fi real, autentic. Mulți se vor ascunde în spatele măștii lui Pinocchio. Arată-le că nu crezi în basme.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook