O prietenie se termină atunci când descoperi că prietenul ești doar tu…

Trei prietene

O legătură de prietenie, în mod absolut, nu trebuie să fie contaminată de motive sau interese ascunse.

În ziua de astăzi, sensul sentimentului de prietenie, a fost distorsionat, devenind interes, cunoaștere, avantaj. O prietenie, se pierde atunci când nu te mai gândești la un prieten cu inima, ci cu mintea. Când o legătură de prietenie se termină fără motiv, înseamnă că nu a fost cu adevărat prietenie.

Prietenia este precum cafeaua; odată ce s-a răcit, nu mai revine la aroma inițiala, chiar daca este reîncălzită. Când lumea îți întoarce spatele, și oamenii pe care i-ai crezut prieteni dispar, tu crești, învățând că, până la urmă, fiecare trebuie să fie autosuficient dacă vrea să supraviețuiască.

Sfârșitul unei prietenii nu este o circumstanță ușor de depășit. Adesea, confundăm prietenii cu oameni care, în cele din urmă, se dovedesc a fi orice altceva decât prieteni.

Nici măcar o secundă nu mi-a trecut prin cap să renunț la a avea prieteni doar pentru că spun unii: „e mai bine singur decât cu prieteni ipocriți, agenți dubli, indiferenți și profitori”.

Puține prietenii ar supraviețui dacă fiecare ar ști ce spune prietenul său despre el, în lipsa lui.

Mereu va exista o altă oportunitate, o altă prietenie, o altă provocare, o nouă forță. Prieteniile încep cu simpatie sau recunoștință. Până la urmă, nu ne vom aminti cuvintele dușmanilor noștri, ci tăcerea prietenilor noștri.

În această lume, din cauza împrejurărilor, am pierdut legătura cu mulți dintre vechii mei prieteni. Dar simt, adică sunt sigur, că undeva, cândva, într-o lume îndepărtată, pe un țărm frumos, zâmbim, ne oferim bunătate unul altuia și petrecem momente fericite împreună.

Pierderea unui prieten adevărat, este o mare pierdere.

Sper ca, în această viață, să aveți ocazia de a avea prieteni adevărați, sau poate că îi veți întâlni curând. Prietenia adevărată este, într-adevăr, unul dintre cele mai frumoase lucruri în viață.

Omul înțelept este autosuficient, nu în sensul că vrea să fie fără prieteni, ci că poate fi fără prieteni; iar asta poate înseamna că, dacă pierde un prieten, suportă cu inima senină.

O prietenie care se termină, nici măcar nu a început.

Oricine a devenit prieten din comoditate, din comoditate va înceta să mai fie prieten. Dacă se caută un profit în prietenie, pentru a-l obține se va merge împotriva prieteniei însăși.

Ideea rămâne clară; eu unul, nu mă arunc în luptă pentru a reconecta o prietenie care s-a încheiat, ci pur și simplu pentru a demonstra că sfârșitul acestei prietenii nu mi se poate atribui. Prietenia adevărată rezistă timpului, distanței și tăcerii.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook