Ține-i alături doar pe cei care merită…

Două prietene care râd

Cu cât îmbătrânești mai mult, cu atât ții mai puțini oameni în jurul tău. Trecerea la maturitate, pe lângă mai multe responsabilități și obligații, include și o redefinire a vieții cuiva în general.

Cu cât o persoană se maturizează mai mult, cu atât se schimbă mai mult, la fel și prioritățile și nevoile sale. Astfel, vine momentul în care are loc o prioritizare serioasă în viața ei dar și o renunțare completă.

În primul rând, va alege oamenii care îi vor fi în continuare alături. După această socoteală, va ajunge să rămână aproape de cei puțini și buni.

„Dacă nu începi să-ți pierzi prieteni, atunci nu vei crește”, spun ei. Exact așa este. Cu cât cineva este mai matur, cu atât este mai capabil să aleagă corect și să judece ce oameni merită sau nu să rămână în viața lor și care joacă un rol important în ea.

Pe măsură ce îmbătrânim, ne dăm seama că toți ceilalți oameni, alături de care petrecem sau pe care îi cunoaștem, nu pot fi toți prietenii noștri apropiați, dar nici nu putem avea încredere în toată lumea și să ne așteptăm să ne susțină atunci când avem nevoie de ei.

Așadar, din mici teste, pe care poate le-am făcut și examinând cine ne-au fost alături în necazuri și bucurii, ajungem cu cei puțini – numărați pe degetele, dar care ne dorim să rămânem în viețile noastre pentru totdeauna.

Nu trebuie să ai o sută de prieteni pentru a fi fericit.

S-ar putea să ai un frate, un prieten sau cel mai bun prieten pe care îl cunoști de ani de zile și ești atât de aproape de el și te înțelegi atât de bine cu el, încât nu l-ai schimba cu nimeni.

Chiar și singurul prieten pe care îl ai poate fi atât de prețios, încât alți zece nu se pot compara cu el. Cu unii oameni suntem suflete pereche. Dacă aveți norocul să întâlniți acești oameni, atunci chimia și legătura dintre voi,  vor fi unice.

Prin urmare, alungă-i pe cei care îți fac rău, pe cei care au o influență negativă asupra ta și pe cei care judecă în mod obiectiv că nu merită să-ți fie prieteni.

Păstrează-i doar pe cei alături de care te simți ca în familie și știi că ar face orice pentru tine, așa cum ai face și tu pentru ei. O viață alături de oameni nepotriviți, nu poate fi decât o viață nefericită. Nu-ți pierde timpul și împarte-te doar acolo unde găsești răspuns.

Maturitatea și trecerea la maturitate merg, de asemenea, mână în mână cu singurătatea. Deci, este timpul pentru “casarea” despre care vorbeam? A venit timpul ca cineva să te piardă ca prieten apropiat?

Dar fii gata să accepți că și tu vei pierde niște prieteni atunci când și ei își vor face socoteala.

Unii vor pleca în liniște, cu alții pot exista unele supărări. Oricum ar fi, așa stau lucrurile și acum ai cunoștințele și maturitatea să le accepți. Mulți vor trece prin viața ta. Unii vor rămâne pentru că vor, alții doar vor trece, unii vor pleca lăsându-te cu semne de întrebare și cu gust amar.

Maturitatea presupune o judecată sănătoasă și putere. Puterea de a pleca sau de a alunga dar și de a-i păstra pe cei care merită. Vei învăța să mergi, de aici încolo, cu cei puțini dar prețioși. Cu cei care sunt speciali pentru tine și care, la rândul lor, te consideră special.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook