Trucul pentru a ști dacă cineva este interesat de tine…

Cuplu la prima întâlnire

Analiza limbajului corpului – nu ar fi o exagerare dacă am spune că este o întreagă știință.

Putem ascunde adesea ceea ce simțim, folosind cuvinte, dar corpul nostru cu greu poate minți. Și chiar acolo se află secretul de a învăța să citim semnele salvatoare care ne pot ajuta să înțelegem când cineva este interesat de noi, de ceea ce spunem și când este indiferent sau, pur și simplu, ne tolerează în timpul unei conversații.

Potrivit experților, cel mai sigur mod de a intra în mintea interlocutorului nostru este să urmărim felul în care acesta ne privește în timpul conversației.

„A citi în ochi” este așadar modul absolut de a înțelege atunci când nu suntem indiferenți față de cineva. Este timpul să învățăm să interpretăm semnele?

Iată cum stau lucrurile:

Când cineva se concentrează pe fața interlocutorului său pentru aproximativ 80% din conversație, este cu siguranță interesat să asculte cu atenție ceea ce ne iese din gură. Focalizarea privirii sale începe inițial de la ochii noștri și continuă până la nasul și buzele noastre, pentru a reveni din nou la ochi.

Această „scanare” a feței noastre indică în mod clar interesul celeilalte persoane față de noi, dacă subiectul de conversație a fost despre noi noi, lucru pe care îl putem înțelege prin simpla schimbare a subiectului.

Va continua să se uite atent la noi sau își va întoarce privirea în altă parte? Răspunsul la această întrebare clarifică totul. Pe de altă parte, cei care evită să se uite în ochii celuilalt, „dezvăluie” lipsa lor de interes dar și sentimentul de plictiseală sau nevoia de a părăsi conversația imediat. Acesta este un alt motiv pentru a fi puțin mai atenți.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook