Viața nu este ușoară pentru oamenii prea sensibili și care analizează mult orice situație…

Ochi femeie

Cu toții credem că oamenii care analizează mult situațiile, sunt binecuvântați cu minți ascuțite și cu capacitatea extraordinară de a lua în considerare toate detaliile într-o anumită situație sau de a lua decizii mai rapid decât ceilalți.

Dar ceea ce nu înțelegem, este că mintea acestor oameni funcționează mai complex decât a noastră. Da, s-ar putea să acorde mai multă atenție detaliilor, dar să îți trăiești viața, având o minte prea gânditoare, poate fi destul de greu.

Dacă adăugăm la aceasta, o inimă sensibilă și un suflet curat, acești oameni devin și mai vulnerabili. Adevărul este că viața nu este deloc ușoară pentru oamenii prea sensibili și care analizează mult orice situație. Sunt în mod constant copleșiți de vinovăție, îndoială de sine, confuzie și anxietate.

Iată 7 adevăruri dure despre acești oameni, pe care ar trebui să le cunoaștem cu toții:

1. Le pasă prea mult de ceea ce cred ceilalți

Supra-gânditorii iau totul personal. Oricât de mult ai încerca să le spui că nu ar trebui să le pese de ceea ce cred ceilalți despre ei, ei nu ascultă niciodată. Supra-gânditorii sunt plini de îndoială de sine. Acesta este ceea ce îi face să observe doar partea negativă a vieții.

2. Vor ca toată lumea să-i iubească și să-i prefere pe ei

Este prioritatea lor numărul unu în viață. Ei vor să fie îngrijiți, respectați și necesari oamenilor din viața lor. Ei tânjesc după conexiuni. Dar, pe de altă parte, ei caută și validarea.

Supra-gânditorii au nevoie să fie asigurați de iubirea partenerilor lor. Altfel, ei nu s-ar exprima deschis altora. Acești oameni se tem să nu le fie rănită inima. De aceea, ei preferă să joace în siguranță.

3. Caută întotdeauna sensul în fiecare cuvânt sau acțiune

Când ești născut cu o minte prea gânditoare și o inimă fragilă, ai tendința să cauți un sens ascuns în tot ceea ce spun sau fac oamenii. Iei totul prea personal pentru că, practic, mintea te forțează.

4. Tind să fie introvertiți din cauza numeroaselor gânduri

Supra-gânditorii, își petrec cea mai mare parte a timpului având de-a face cu haosul din mintea lor. Sunt genul de oameni care pun la îndoială totul, care preferă să se închidă în camera lor și să-și petreacă noaptea analizând propriile gânduri, decât să iasă cu prietenii.

5. Sunt obișnuiți să trăiască cu regrete

Cei care au tendința de a supra-analiza, trec printr-un proces foarte lung atunci când iau decizii. Și, în plus, nu sunt niciodată pe deplin mulțumiți de deciziile lor finale. Ar putea trece din nou prin aceeași situație și tot nu le-ar plăcea rezultatul. Așa că, ei se obișnuiesc să-și trăiască viața cu regrete.

6. Ei suferă de insomnie

Mințile lor, sunt o dezordine constantă de gânduri ilogice și confuze care îi preocupă în fiecare zi. Ei nu pot controla ceea ce se întâmplă în interiorul lor. Deci, firesc, una dintre problemele de sănătate cu care se confruntă acești oameni, este tulburarea de somn.

7. Au dificultăți să trăiască aici și acum

În calitate de supra-gânditori emoționali, acești oameni își petrec viața supra-analizând situațiile și calculând posibilele rezultate. Ei, fie sunt ocupați cu gânduri, fie își fac planuri pentru viitor. Din păcate, gândurile lor confuze și obositoare, sunt cele care îi împiedică să se bucure de cea mai importantă parte a vieții lor – prezentul.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook