7 pași către o relație absolut perfectă…

Cuplu de adolescenți care se sărută

Află cum să-ți îmbunătățești relația și să păstrezi vie flacăra iubirii, pentru că, într-o relație, doar dragostea nu este suficientă.

Pasul 1.

Asumă-ți responsabilitatea pentru tine: urmărește să devii o persoană completă, matură și lucrează pentru acest scop. Două persoane imature nu pot crea o relație sănătoasă și echilibrată, așa că pregătește-te în consecință.

Evaluează-te cu mâna pe inimă, identifică-ți punctele forte și punctele slabe și protejează-te în momentele dificile. Ideea este să crești emoțional și mental și să-ți asumi responsabilitatea pentru tine și pentru viața ta.

Pasul 2.

Fii cel mai bun prieten al partenerului tău: doar iubirea, din păcate, nu este suficientă pentru a face o relație să dureze. Oferă o bază caracteristicilor speciale ale partenerului tău, acordă atenție la ceea ce îl entuziasmează, află-i preferințele, obiectivele și punctele slabe. Susține-i visurile, interesează-te de evoluțiile din viața lui și asigură-te, de asemenea, că îl ții la curent cu evoluția ta.

Pasul 3.

Subliniază aspectele pozitive: la un moment dat, în majoritatea relațiilor de lungă durată, avem tendința să considerăm cealaltă persoană din viața noastră de la sine înțeles.

Pentru a preveni această dezvoltare negativă trebuie să încercăm, în mod conștient, să recunoaștem elementele pozitive din relația noastră, dar și din caracterul partenerului nostru.

Dar nu este suficient să păstrezi aceste gânduri pozitive doar pentru tine: odată ce începi să le împărtășești semnificativ cu celălalt, vei descoperi cât de repede se vor înmulți aceste lucruri bune, cu un dublu beneficiu pentru amândoi.

Pasul 4.

Ocupă-te de detalii: viața noastră este o succesiune de momente care trec fără ca noi să le observăm, sau care ne marchează pozitiv sau negativ.

Asigură-te că lași adesea urme pozitive în viața persoanei iubite, prin gesturi mici dar care înseamnă mult. Un compliment, o îmbrățișare caldă, un cadou, îți pot exprima uneori dragostea și tandrețea mai bine decât cuvintele.

Pasul 5.

Lucrați în echipă: un element comun al fiecărei relații fericite este faptul că ambii parteneri simt că aparțin aceleiași tabere. Aceasta înseamnă că ar trebui să aveți niște visuri și obiective comune, în timp ce puteți respecta diferențele.

Nu trebuie să fii de acord întru totul cu celălalt. Este necesar să fiți capabili să ascultați, să vă acceptați părerile unul celuilalt și să fiți dispuși la compromisuri în mod egal.

Pasul 6.

Nu trebuie să vă fie teamă de conflicte: uneori apar probleme delicate sau dificile pe care va trebui să le rezolvați, chiar dacă duc la o ceartă. Argumentele nu sunt o problemă atâta timp cât nu apar des și dacă conduc la căutarea unei soluții reciproc acceptabile.

Dimpotrivă, uneori pot fi necesare, pentru a limpezi aerul și pentru a pune lucrurile pe o bază mai stabilă și mai sănătoasă. Așa că, vorbește despre ceea ce te preocupă, prezentându-ți punctul de vedere personal, apoi ascultă poziția partenerului tău, încercând să-l înțelegi.

Uneori, este posibil să fie nevoie să faceți un armistițiu pentru câteva ore sau zile până când obțineți rezultatul dorit. Dar chiar și așa, este mult mai bine decât să “fierbeți”, în tăcere, și să reprimați furia până când aceasta explodează.

Pasul 7.

Lasă distracția să își facă loc în relație: creează-ți propriul cod personal de comunicare prin glume. Faceți împreună lucruri care vă plac. Râdeți și împărtășiți experiențe noi, fie că este vorba despre o călătorie sau despre un film nou. Indiferent cu ce vă place să vă petreceți timpul, scopul este să vă construiți propria istorie comună, propriile tradiții și propriile obiceiuri.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook