Pe oamenii sensibili, iubește-i puțin mai mult…

Pe oamenii sensibili, iubește-i puțin mai mult...

Aproximativ una din cinci persoane, atât bărbați, cât și femei, pot fi clasificate ca fiind hipersensibile sau extrem de sensibile, potrivit cercetătorului și psihologului Elaine Aron. Acest lucru face ca să fie foarte probabil să cunoști și să iubești pe cineva cu această trăsătură.

Un studiu publicat în 2014 în jurnalul Brain and Behavior a constatat că persoanele sensibile au arătat o activitate mai mare în zonele creierului care sunt asociate cu simpatie și sensibilitate atunci când sunt expuse la fotografii cu persoane emoționale, comparativ cu media de persoane. Cu alte cuvinte, sunt programați neurologic să se comporte așa cum o fac.

Iată 13 lucruri pe care trebuie să le știe oricine care iubește o persoană foarte sensibilă:

1. Vor plânge

Când sunt fericiți, când sunt triști și când sunt supărați. Acest lucru se datorează faptului că persoanele hipersensibile simt, în mod natural, mai profund și reacţionează în consecință.

2. Nu toată lumea este introvertită

Introversia nu înseamnă sensibilitate. De fapt, conform cercetărilor lui Aron, aproximativ 30% dintre persoanele sensibile sunt extrovertite.

3. Deciziile îi fac nervoși

Oamenii sensibili nu se pricep la luarea deciziilor, chiar dacă acest lucru înseamnă să decidă doar unde să mănânce. Acest lucru se datorează în principal faptului că sunt îngrijorați cu privire la posibilitatea că nu vor lua decizia corectă.

4. Ei observă schimbarea subtilă a tonului vocii tale

Dacă, de obicei, puneți un semn de exclamare la sfârșitul propozițiilor din mesajele tale și în ultimul timp ați pus punct, poți fi sigur că ei vor observa și ți-l vor raporta. Persoanele sensibile sunt, în general, mai intuitive când vine vorba de mici schimbări în mediul lor și sunt mai afectate de schimbările stărilor de spirit ale altora.

5. Sunt întotdeauna dispuși să asculte atunci când vrei să deranjezi

Nu ezita să întinzi mâna și să îi “folosești” atunci când ai nevoie de un umăr pe care să te sprijini. Înțelegerea extremă pe care o au prin natură le permite să fie ascultători extrem de buni atunci când ai nevoie, îți simt durerea și vor face tot ceea ce pot pentru a te face să te simți confortabil.

6. Zgomotele repetitive și puternice sunt cele mai rele pentru ei

Sunt sensibili la mestecat zgomotos, la trenuri zgomotoase, la colegii enervanți și la orice altceva asemănător la care te poți gândi. Asta pentru că mediile hiperstimulante au efect asupra persoanelor sensibile, potrivit lui Aron.

7. Obiceiurile lor la locul de muncă sunt diferite

Lucrul de acasă sau dintr-un loc liniștit, este un vis pentru persoanele sensibile, în principal pentru că le permite să se concentreze mai ușor. Cu toate acestea, nu vă lăsați păcăliți de preferința lor pentru munca individuală. „Oamenii sensibili își folosesc observațiile în avantajul lor pentru a ajunge în vârf”, potrivit lui Aron. „Ei știu să-și comunice ideile fără a fi ridiculizați sau disprețuiți”.

Oamenii sensibili fac, de asemenea, o treabă grozavă ca jucători de echipă datorită naturii lor analitice și pentru că iau în serios ideile altora. Dar nu-i împingeți să ia decizia finală cu privire la jobul lor.

8. Nu le cere să urmărească împreună tine un nou film de groază

Simpatia pe care o simt pentru ceilalți, combinată cu suprastimularea, face ca filmele de groază violente să fie cu adevărat tragice pentru oamenii sensibili.

9. Critica este incredibil de dureroasă

Persoanele sensibile tind să evite orice le-ar putea provoca sentimente de rușine. Acest lucru poate însemna datorită faptului că încearcă să-i mulțumească pe ceilalți sau că se auto deprecieze mai mult decât alți oameni.

10. Li se spune constant că iau totul prea personal

O glumă despre ei, uneori nu este amuzantă pentru ei. Ei știu că este puțin prostesc să te superi din cauza unei glume, dar nu se pot abține.

11. Au puțină toleranță la durere

Aduceți gheață, vă rog! Nu contează dacă este un braț rupt sau o simplă entorsă, fiecare lovitură îi doare foarte mult. Acest lucru se datorează faptului că persoanele extrem de sensibile sunt mai afectate de durere în comparație cu alte persoane, potrivit cercetărilor lui Aaron.

12. Tânjesc la relații reale

Conform cercetărilor lui Aaron, persoanele sensibile tind să se plictisească mai ușor într-o căsnicie decât o persoană insensibilă, în principal din cauza lipsei de interacțiune semnificativă care apare în timp. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă neapărat că sunt nemulțumiți de relația lor, ei vor doar să găsească modalități de a avea relații mai semnificative.

13. Nu se pot opri din a fi sensibili

Deci, având în vedere toate acestea, cel mai bun mod de a iubi o persoană extrem de sensibilă, este să o susții. Încearcă să nu o faci să se simtă rușinată de sensibilitatea ei. Asigur-o că este în regulă să se simtă așa cum se simte.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook